מבזקים
סרוגים

על רקע המתיחות: פגישה בין שי לביידן ביום שני

על רקע המתיחות הקשה בין שתי המדינות, מנהיגי סין וארה"ב יקיימו פגישה וירטואלית, הארוכה ביותר מאז ביידן נכנס לתפקיד. "שני המנהיגים ידונו בדרכים לנהל את התחרות בצורה אחראית"

ט' כסלו התשפ"ב
על רקע המתיחות: פגישה בין שי לביידן ביום שני
על רקע המתיחות: פגישה בין שי לביידן ביום שני צילום: (צילום: אלכסנדר חיטרוב\שאטרסטוק)

ביום שני הקרוב תתקיים פגישה וירטואלית בין מנהיג סין שי ג'ינפינג לבין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, כך הודיעו בבית הלבן.

בוושינגטון מקווים כי השיחות יסייעו ליצור יציבות על רקע המתיחות הגוברת בין 2 מהכלכלות הגדולות בעולם. הפגישה ככל הנראה תהיה הארוכה ביותר בין השניים מאז ביידן נכנס לתפקיד.

האם סין מתאמנת לקראת תקיפת מטרות אמריקאיות?
האם סין מתאמנת לקראת תקיפת מטרות אמריקאיות?צילום: האם סין מתאמנת לקראת תקיפת מטרות אמריקאיות?

בין שתי המדינות יש מתיחות כבדה במגוון נושאים, החל ממקור התפרצות נגיף הקורונה ועד ההתעצמות הגרעינית הסינית. גורמים אמריקאים מאמינים כי מו"מ ישיר עם שי הוא הדרך הטובה ביותר לעצור את הדרדרות הקונפליקט בין הצדדים.

"שני המנהיגים ידונו בדרכים לנהל את התחרות בצורה אחראית", אמרה דוברת הבית הלבן, ג'ן סאקי. "כמו כן ידונו הצדדים בדרכים לעבוד במשותף באינטרסים המשותפים. הנשיא ביידן הבהיר מה הן המטרות האמריקאיות ומה מדאיג אותנו".

בייג'ינג גם מעוניינת להמנע מעימות כאשר שי עומד בפני שנה מאתגרת, כשסין מארחת את אולימפיאדת החורף. כמו כן, שי עומד בפני קונגרס של המפלגה הקומוניסטית, שם ינסה לזכות בכהונה שלישית, דבר יוצא דופן.

ארה"ב ג'ו ביידן סין שי ג'ינפינג