חדשות

אבידר על הקואליציה: "יורה לעצמה ברגל"

השר אלי אבידר בביקורת על הרצון של הקואליציה להטיל סנקציות נגד חבר רע"מ שהצביע עם האופוזיציה: "מעת לעת חברי כנסת יצביעו על פי צו מצפונם. ערכים חשובים ולא רק פוליטיקה״

ח"כ אלי אבידר (נעם רבקין פאנטון/ פלאש 90)

השר אלי אבידר מותח הבוקר (חמישי), ביקורת נגד הרצון של הקואליציה להטיל סנקציות על ח"כ מאזן ג'נאיים מרע"מ בשל העובדה שהצביע אמש יחד עם האופוזיציה בהצעת חוק של המשותפת להקמת בית חולים בסכנין. האצבע של ג'נאיים מרע"מ העניקה ניצחון מתוק לאופוזיציה ובכך הוא הפר את המשמעת הקואליציונית.

״קואליציה שמטילה סנקציות על ח"כ מאזן ע'נאיים יורה לעצמה ברגל. מהלך מיותר" , כתב אבידר בחשבון הטוויטר שלו.

עוד הוסיף: "קואליציה של 61 אינה מכונה רובוטית. רובוטיקה מתקיימת רק בהצבעות אי אמון והעברת תקציב. האופוזיציה הזאת חלשה וכל שנותר לה זה להטריל. מעת לעת חברי כנסת יצביעו על פי צו מצפונם. ערכים חשובים ולא רק פוליטיקה״.

לאחר נאלצו להצביע נגד חוק הסדרת ההתיישבות הצעירה של אורית סטרוק, חברי הכנסת של ימינה זעמו על ההצבעה של ג'נאיים וטענו כי הם לא מוכנים להצביע כל הזמן נגד הציבור שלהם, בעוד ברע"מ עושים מה שהם רוצים.

מאזן גנאיים מפר משמעת
מאזן גנאיים מפר משמעת| צילום: מאזן גנאיים מפר משמעת (ערוץ כנסת)

לפיכך בקואליציה שוקלים סנקציות נגד ג'נאיים שיכולות לנוע בין הגבלת שאילתות, השתתפות בוועדות ואפשרויות נוספות.

על רקע הביקורת כלפיו, ח״כ מאזן גנאיים אמר הבוקר בראיון לרדיו נאס: "במידה ואעמוד באותו מבחן שוב וארגיש שצו מצפוני מחייב אותי להצביע נגד הקואליציה אגיש את התפטרותי מהכנסת".

אמש הצד הימני בקואליציה מתח ביקורת על כך שהליכוד צוהלים בהצעות חוק של הרשימה הערבית המשותפת. עם זאת, באופוזיציה הבינו כי רק דרך הצעות חוק של המשותפת להבכת רע"מ בחברה הערבית ניתן לפורר את המשמעת הקואליציונית זאת לאור העובדה כי ךחברי ימינה ותקווה חדשה לא אכפת להצביע נגד הציבור הימני בכדי לשמור על שלמות הקואליציה, אך רע"מ מתקשים להצביע נגד המגזר הערבי.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

17 תגובות
14
גל
11.11.21

כולכם דגים גם אותך עושה רושם אילפו

הצטרפו אלינו