מבזקים
סרוגים

בן גביר אחרי שתמך בחוק: "אין לי בעיה עם ערבים"

ח"כ איתמר בן גביר הסביר מדוע הצביע בעד החוק של הרשימה המשותפת להקמת בית חולים בסכנין: "שנים אני אומר שאין לי בעיה עם ערבים כערבים - אני רוצה לזרוק רק את מי שפוגע במדינת ישראל"

בן גביר אחרי שתמך בחוק: "אין לי בעיה עם ערבים"
בן גביר אחרי שתמך בחוק: "אין לי בעיה עם ערבים" צילום: (צילום: תומר נויברג\פלאש 90)

לאחר שהצעת החוק להקמת בית חולים בסכנין אושרה בזכות הפרת המשמעת הקואליציונית של מאזן גנאים מרע"מ, ח"כ איתמר בן גביר הסביר הערב (רביעי) מדוע הצביע בעד החוק של הרשימה המשותפת.

"בוקר טוב אליהו! שנים אני אומר שאין לי בעיה עם ערבים כערבים, ואין לי בעיה להקים בית חולים בסכנין" הבהיר בדבריו. "אני רוצה לזרוק רק את מי שפוגע במדינת ישראל, ורוצה גם לזרוק את הממשלה הרעה הזאת שההצבעה היום מקדמת את סופה".

אחמד טיבי הכריז על הנצחון בערבית; בליכוד צהלו. צפו
אחמד טיבי הכריז על הנצחון בערבית; בליכוד צהלו. צפוצילום: אחמד טיבי הכריז על הנצחון בערבית; בליכוד צהלו. צפו

כאמור, הצעת החוק של איימן עודה להקמת בית חולים בעיר סכנין אושרה הערב על חודו של קול, עם 51 תומכים מול 50 מתנגדים. לפני ההצבעה דווח כי גנאים קיבל אישור להצביע בעד ההצעה, כתושב העיר סכנין וראש העירייה בין השנים 2008 ל-2018 – ובסופו של דבר הוא היה הקול המכריע, אחרי שהצביע בעד וזכה לקריאות בוז משאר חבריו לרע"מ שהתנגדו.

ח"כ בצלאל סמוטריץ' אמר לאחר ההצבעה כי "מאזן גנאים מרע"מ שבר עכשיו את המשמעת הקואליציונית והצביע בניגוד לעמדת הקואליציה בעד חוק להקמת בית חולים בסכנין, כי זה חשוב לו. אבל אף אחד מקרב חסרי החוליות בימינה לא חשב לעשות מעשה דומה ולהצביע בעד חוק ההתיישבות הצעירה, כי זה לא חשוב להם. מאה שמונים מעלות שמאלה".

איתמר בן גביר הרשימה המשותפת מאזן גנאים סכנין