מבזקים
סרוגים

צרפת דורשת מאיראן להוריד את המתיחות

נמשכת המתיחות בין הצדדים לקראת החזרה למו"מ בין ארה"ב לבין איראן על הסכם הגרעין, כאשר שר החוץ הצרפתי ביקש ממקבילו האיראני להמשיך את השיחות היכן שהן הפסיקו

ה' כסלו התשפ"ב
צרפת דורשת מאיראן להוריד את המתיחות

שר החוץ הצרפתי אמר היום (שלישי) למקבילו האיראני כי כאשר יחזרו שיחות הגרעין לקראת סוף החודש, יש להמשיך אותן במקום בו הן בפסיקו ביוני. אמירות אלו מבטאות חששות בעקבות השיח האיראני התקיף שמגיע בתקופה האחרונה, לפני חידוש המו"מ הלא ישיר עם ארה"ב.

ביום שני, טהראן חזרה על הדרישות לפיהן ארה"ב צריכה להסיר את כל הסנקציות שהטיל הנשיא טראמפ על איראן כשנטש את הסכם הגרעין מ-2015. כמו כן, האיראנים מצפים מהאמריקאים להבטיח כי לא יפרשו שוב מההסכם.

לפני חידוש השיחות: אלו הדרישות של איראן מארה"ב
לפני חידוש השיחות: אלו הדרישות של איראן מארהצילום: לפני חידוש השיחות: אלו הדרישות של איראן מארה

בשיחה עם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר-עבדולאהיאן, אמר שר החוץ הצרפתי, ז'אן-איב לה דריאן: "אני מדגיש את החשיבות והדחיפות של חזרה למו"מ שהופסק ב-20 ביוני על ידי איראן. יש לשוב לשיחות על בסיס המו"מ עד כה, זאת במטרה לקדם את החזרה להסכם הגרעין".

כזכור, מאז פרש טראמפ מההסכם ב-2018, איראן הגיבה לסנקציות האמריקאיות על ידי הפרת המחויבות בנוגע להגבלות העשרת האורניום, ממנו ניתן להפיק נשק גרעיני.

איראן ארה"ב הסכם הגרעין צרפת