אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

גם בריא וגם טעים: מתכון ללביבות בריאות

חג חנוכה ידוע כחג משמין. הסופגניות והלביבות וכל המאכלים המפתים ביותר נמצאים בכל מקום. מצאנו לכם תחליף בריא וטעים לא פחות, מתכון ללביבות בריאות

גם בריא וגם טעים: מתכון ללביבות בריאות
  (צילום: שאטרסטוק)

לקראת חנוכה שעוד רגע כאן, קבלו מתכון ללביבות גבינה ואגס. לבבות בריאות וטעימות, שלא ירגישו את ההבדל.

מרכיבים:

300 גרם גבינה לבנה 3% שומן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם מלון
1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל כשר למהדרין
2 כפות מדידה אבקת חלבון
קורט קינמון
1 אגס, מקולף, ללא הליבה, חתוך לקוביות קטנות

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. מניחים את הגבינה הלבנה, הביצים ותמצית הוניל בקערה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את אבקות הפורמולה 1, אבקת החלבון והקינמון ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מקפלים פנימה את קוביות האגס.
  4. מניחים כפות גדושות בתבנית האפיה ושומרים מרחק היקפי של 3 ס״מ בין הלביבות.
  5. אופים 15-20 דקות, עד להזהבה.

טיפ: אפשר להכין מהבלילה לביבות במחבת או פנקייקס


המתכון באדיבות: חברת הרבלייף מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים",

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו