אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מושלם לחורף: מתכון למרק חומוס מנצח

העונה הקרה כבר כאן וזה הזמן המושלם לגרסה המשופרת והבריאה להכנת מנה מחממת ומפנקת במיוחד לימים החורפיים: מרק חומוס ועגבניות טעים, מזין ועשיר בחלבון 

מושלם לחורף: מתכון למרק חומוס מנצח
  (צילום: שאטרסטוק)

עונת המרקים כבר כאן… וזה הזמן לגוון במתכון מיוחד למרק חומוס עשיר בחלבון.

מרכיבים:

2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
2 שיני שום, קצוצות דק
4 כפיות בהרט
1 פחית (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
400 גרם גרגירי חומוס מבושלים קפואים
2 ½ -3 כוסות מים או ציר ירקות
½ לימון סחוט טרי
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה
3 כפות מדידה אבקת חלבון
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
  2. מוסיפים את הבהרט, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העגבניות המשומרות עם כל הנוזלים, גרגירי החומוס והמים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת מרק עגבניות, אבקת חלבון וכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

המתכון באדיבות: חברת הרבלייף

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו