חדשות

אחרי הפלת הסעיף: זו הצעת האופוזיציה לקיצור הדיון

אחרי הפסקת ההצבעות על תקציב המדינה, האופוזיציה שוב מאיימת בפיליבסטר - אך מציעה לקצר את הדיון בוועדת הכספים בתמורה להגדלת שכר החיילים. בקואליציה הגיבו: "הסוגיה תקודם באופן אחראי ולא במחטף"

יו"ר ועדת הכספים קושניר (דני שם טוב, דוברות הכנסת)

הקרב על התקציב נמשך: לאחר שהסעיף על תקציב משרד החינוך של שנת 2022 לא אושר במליאת הכנסת, ההצבעות על תקציב המדינה הופסקו והדיון הועבר חזרה לוועדת הכספים. באופוזיציה איימו למרוח את הדיון, זאת אחרי מעל 24 שעות של הצבעות – ואף הביאו חברים רבים לוועדה, בראשם משה גפני, בצלאל סמוטריץ' ויריב לוין.

ביטן ועדת הכספים
ביטן ועדת הכספים| צילום: (צילום: אמיר אטינגר\סרוגים)

עם זאת, חברי האופוזיציה הציעו פשרה: הסכמה להגדלת שכר החיילים בתמורה לקיצור הדיון בוועדה וחזרה מהירה למליאה. זו הפעם השנייה שבה נושא הגדלת השכר לחיילים עולה כהצעה למשיכת הסתייגויות, אך בפעם הקודמת שר החוץ יאיר לפיד דחה את ההצעה דקות אחרי שהועלתה.

בעקבות זאת, גורם בקואליציה הגיב ואמר על ההצעה של האופוזיציה: "לא יקום ולא יהיה. שכר החיילים זו סוגייה משמעותית שחשובה לנו, והיא תקודם באופן אחראי ולא במחטף".

בנצי רובין, אוריאל בארי

לאחר מכן, יועמ"ש הכנסת וועדת הכספים, עו"ד שגית אפיק, הציגה את סדרי הדיון. כעת מציגים חברי הכנסת את נימוקיהם להתנגדות לסעיף, כאשר במקביל נפתחת מערכת ההסתייגויות הממוחשבת לזמן סביר בן כשעתיים לצורך הגשת הסתייגויות לסעיף. מכיוון שהסעיף הינו מספרי, לא יוצגו הסתייגויות בע"פ, ותתקיים הצבעה על ההסתייגויות וכן על הסעיף עצמו.

בתום ההליך ככל שהסעיף יאושר מחדש, יוחזר הסעיף למליאה לאישורו. במידה וההסתייגויות יהיו רבות, תתאפשר הפעלת סעיף 98 להגבלת סדרי הדיון במליאה. יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר, ציין בפתח הדיון כי היה מצפה מאופוזיציה אחראית להצביע בעד הסעיף.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

7 תגובות
4
עמית
04.11.21

לליברמן איכפת מהחיילים?אני ממש לא בטוח

הצטרפו אלינו