לאחר שראש הממשלה נפתלי בנט האשים אותו בקמפיין פייק, יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו הגיב לדברים וקרא לחברי הקואליציה להצביע נגד תקציב המדינה.

"במקום שנוכל לברך 'על הניסים' אנחנו מקבלים בתקציב הזה 'על המיסים', העלאות מיסים וגזירות קשות. זה אופייני כי ממשלת השקר עושה תמיד הפוך ממה שהבטיחה" אמר נתניהו. "בנט הבטיח להוריד מיסים. המזל של כולנו שאין מס על ההבטחות של בנט אחרת כלכלת ישראל הייתה קורס לדורות. הם מעלים מיסים על שתייה קלה, כלים חדפ, מס על הפריפריה שקוראים לו בשם מכובס מס גודש. אלה מיסים שיוצרים אפלייה חמורה נגד השכבות החלשות והחברה החרדית ונגד הפריפריה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו נגד בנט (צילום: ערוץ כנסת)

"המעמד הבינוני והמשפחות החלשות ישלמו מהיום הרבה יותר. אבל בניגוד אליהם, לעשירים דווקא דאגתם" הוסיף "הם יוכלו לפצל דירות ולהקים יחידות דיור בוילות שלהם. לחיילים שלנו לא דאגתם. הבטחתם להעלות את השכר שלהם ולא העליתם בשקל".

"ממשלת השקרים שלכם הבטיחה שתוריד מחירים. בפועל אתם מעלים מחירים" תקף את בנט. "הדלק עולה, החשמל עולה, התחבורה הציבורית עולה, הפירות והירקות עולים. הכל מתייקר. הכל עולה חוץ מהמנדטים של בנט. לפיד יצא לג’יהאד נגד הכספים הקואליציוניים. בפועל הכפלתם את הכספים הקואליציוניים. לפיד גם תקף את החוק הנורווגי והביא היום עם בנט שיא עולמי במספר החכים הנורווגים. לפיד תקף את קק״ל ואמר שהיא צינור להעברת כסף למפלגות. עכשיו הוא מינה את גיסתו לדירקטוריון קק״ל. על זה נאמר – אין הנחתום מעיד על גיסתו".

 

"עם כל הניסיון שלי בפוליטיקה לא העלתי בדעתי שהכסף של אזרחי ישראל יועבר מהתקציב לעמותות של התנועה האיסלאמית. הון עתק" אמר, זאת למרות שבנט הבהיר כי הדיווח המדובר היה על אירוע שהתרחש בתקופת כהונתו של נתניהו. "מה הפלא שחמאס ואבו מאזן רוצים שהתקציב הזה יעבור? דבר כזה לא קרה בתולדות המדינה. המזל של כולנו הוא שאין מס על ההבטחות של בנט – אחרת כלכלת ישראל הייתה קורסת".

"בראש הממשלה הזאת נמצא מי שהבטיח שלא ישב עם מרצ ולפיד, שיקים ממשלת ימין ולא ישב עם רעמ. בנט שיקר לציבור, שיקר לבוחריו, שיקר לכל אזרחי ישראל. זאת הסיבה לכך שהוא בקושי עובר את אחוז החסימה, אם בכלל. בנט לקח לועידת האקלים את המשלחת השנייה בגודלה בעולם אחרי ארה״ב. במשלחת הזאת היו לבנט יותר מלווים ממצביעים. ובשביל מה? בשביל בנט חולצה אפורה. הוא מצטלם במסדרון עם מנהיגים שבכלל לא סופרים אותו".

"המוני ישראלים שמרגישים מרומים חוזרים היום הביתה ובאים לליכוד ולמפלגות הימין האמיתי. הם רוצים לראות את הממשלה נופלת. הם רוצים ממשלה אמיתית ולא ממשלת ריאליטי" סיכם "הממשלה הגרועה הזאת היא הכלאה מוזרה בין חתונה ממבט ראשון והישרדות. קבוצת אנשים שאין בינה שום קשר אמיתי, שכולם יודעים שהם לא יחזיקו זמן, ושהדבר היחיד שמחזיק אותם זה הרצון ל15 דקות של תהילה כוזבת וחולפת".