ח"כ אבי דיכטר שיגר היום (שלישי) מכתב לראש הממשלה נפתלי בנט בטענה כי נושא המיגון מרקטות והטבות מס לעיר אשקלון שהובטחו בוועדת הכספים הושמטו בהצעת התקציב שצפויה לעלות להצבעה בכנסת.

דיכטר ציין במכתבו כי במבצע שומר החומות שוגרו לעבר יישובי הדרום כ-4,360 רקטות ופצצות מרגמה. אשקלון לצערנו הרב, הינה העיר המטווחת ביותר מבין שאר יישובי הדרום אשר עמדו בגבורה במשך כל המערכה האחרונה. מלבד אבדות בנפש ובגוף, ישנן פגיעות כלכליות קשות אשר מתבטאות ברכוש, מגורים ועוד".

עוד כתב דיכטר בפנייתו לרה"מ: על אף העובדה שמליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית לפני מס' חודשים את הצעת החוק למתן עדיפות לאומית לאשקלון, נראה כי הממשלה לא מעוניינת להשלים משימתה ולעמוד בהבטחותיה לאזרחי העיר".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מתוך ערוץ כנסת

דיכטר הצהיר כי כתושב אשקלון הוא מצטרף ל-160 אלף תושבי העיר וקרא לבנט לאשר את התקציב למיגון העורף ואת הטבות המס שישימו סוף לבור הכלכלי שנוצר בעקבות מבצע שומר החומות. דיכטר הדגיש כי למען הסר ספק ניתן להסיר אותו מאותן הטבות בכדי למנוע ניגוד אינטרסים לכאורה.