חדשות בעולם

בבריטניה מאשימים: זו הסיבה שאלהרר לא נכנסה

השר הבריטי לאיכות הסביבה התייחס לתקרית של קארין אלהרר בוועדת האקלים אמש והסביר כי המארגנים לא ידעו מראש על צרכי הנגישות שלה: "לא בוצעו הסידורים הנדרשים בכניסה שהיא הייתה אמורה להיכנס דרכה"

((צילום: גילי יערי\פלאש 90))

יום לאחר התקרית המביכה בוועידת האקלים בגלאזגו, במסגרתה שרת האנרגיה קארין אלהרר נותרה מחוץ לאולם ועידת האקלים במהלך נאומו של ראש הממשלה נפתלי בנט, נציג ממשלת בריטניה התייחס הבוקר (שלישי) לאירוע והסביר מה גרם לבעיית הנגישות. שר האנרגיה ואיכות הסביבה הבריטי, ג'ורג' יוסטיס, אמר בראיון לרשת BBC כי הייתה "אי הבנה" שהובילה לכך שהמארגנים לא היו מודעים מראש לצרכי הנגישות של אלהרר.

לטענתו של יוסטיס, הבעיה הייתה בכניסה הספציפית שאלהרר הגיעה אליה, והיו כניסות אחרות למתחם שכן היו נגישות לנכים. "היה חוסר תיאום בין המארגנים, וכתוצאה לא בוצעו הסידורים הנדרשים בכניסה שהמשלחת הישראלית הייתה אמורה להיכנס דרכה" הסביר.

יוסטיס טען כי הגורמים הבריטים הזמינו לה שאטל מיוחד אשר היה אמור להסיע אותה לכניסה אחרת שכן הייתה נגישה – אך כשהרכב הגיע, הם גילו כי הוא אינו נגיש בעצמו. כתוצאה אלהרר נאלצה לחזור למלון באדינבורו, לאחר שפספסה את נאומו של ראש הממשלה נפתלי בנט.

בנט ועידת האקלים
בנט ועידת האקלים| צילום: וידאו: עומר מירון/ לע"מ, בן פרץ/ לע"מ

"אנחנו מתחרטים מאד על התקרית הזו" הבהיר השר הבריטי בסיכום. "פעלנו רבות כדי שדברים כאלה לא יקרו – אך היינו צריכים לפעול יותר ולספק תגובה מהירה יותר במקום. אני מאד מאוכזב מכך שהשרה אלהרר לא יכלה להיכנס למתחם שהיה אמור להיות נגיש לכל. דיברנו איתה על הנושא, ואני מצפה לפגוש אותה בהמשך היום".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

48 תגובות
30
1234567
02.11.21

כמה שהם שייכים לימים שחרים ואפלים בעבר .... כל מקום ציבורי ובמיוחד כאלה המארחים כמות גדולה ובמיוחד כנס עולמי בנושא האקלים אינו אמור כלל לדעת מראש שאחד/ת מהמשתתפים או המונים הם אנשים שלהם מגבלה או מגבלות. כל המבנים האלה אמורים להיות נגישים לכולם!!!!! כלל לא להתעדכן מראש (איזו שטות התגובה הזו)

הצטרפו אלינו