יצאנו לבדוק את המסעדה המדוברת: הארוויס, גן העדן של חובבי הבשר. המסעדה נפתחה בחודש יוני האחרון ברחוב יפו, מיקום מרכזי בירושלים שלא ניתן לפספס.

ראשית, חשוב לציין כי התפריט מכיל המון סוגי בשר שונים ומושקעים אך גם מי שאינו "מבין בבשר" יהנה מאוד מחוויה מיוחדת. ההתמחות של הארוויס היא בשן מעושן, יש למקום מעשנת העץ הראשונה והיחידה באזור ירושלים ובין הבודדות בארץ. לכן, למעשה הארוויס מציעה טעמים מיוחדים וחדשים שלא תוכלו למצוא בשום מקום אחר.

הגענו למסעדה לארח שהשף סנדלר הארוויס, התחדש בתפריט חורף מרענן עם מנות המעוררות את בלוטות הטעם ומנחמות לחורף הקרוב.

(צילום: לירן מימוני)

הרווי סנדלר, יליד קנדה עשה עלייה בשנת 2010 מוונקובר שנכח במקום סיפר לנו קצת רקע על המקום: "האהבה האמיתית שלי הייתה מאז ומתמיד לבשר, ובמיוחד לסוגים שניתן ליישן ולעשן".

בנוגע למיקום החדש והמרכזי סיפר: "אני שמח שמצאתי מקום גדול שיוכל לארח כמות גדולה של לקוחות. לחורף 2021 הכנסתי מנות מנחמות במיוחד עם טעמים וריחות שניתן להוציא רק מהמעשנות. אני מזמין את כל אוהבי הבשר ומבטיח שאמשיך לעשות הכל כדי שהקרניבורים וחובבי הבשר יוכלו ליהנות מהאיכות הכל כך טובה שלנו".

ואכן, התפריט מאוד מגוון ורחב לאוהבי הבשר ובפרט, לאוהבי הבשר המעושן. למי ששמרן ומעדיף מנות מוכרות אבל עם בשר איכותי- יש המבורגר, סלטים וכל מיני סנדוויצ'ים שונים.

התחלנו את הארוחה עם מנות ראשונות, שהמלצרית המקסימה המליצה לנו שלא כדאי לפספס. בחרנו בראשונות בפופקורן צ'יקן – עוף סופר קריספי בטמפורה ופנקו, מוגש עם מיונז צ'יפוטלה וצ'ילי מתוק. וצ'ימיצנגה – בוריטו בקר מטוגן, סלסה, שמנת חמוצה וגוואקמולה.

שתיהן היו נפלאות. הפופקורן צ'יקן היא מנת פתיחה מושלמת, מיוחד וממכרת. העוף נימוח והציפוי קריספי ועשוי בצורה מושלמת, בדיוק כמו שכתוב בספר. מה שמשדרג את המנה זה הרטבים המיוחדים שמרעננים במיוחד.

הצ'ימיצנגה היתה גם היא מופלאה, המנה גדולה יחסית למנה ראשונה, ניתן לחלוק אותה בכיף 2 אנשים. הבשר היה מעולה והגוואקמולי ורוטב הסלסלה הקלילו את המנה שיכולה להיות בקלות מאוד כבדה.

למנה העיקרית בחרנו ללכת על מנות פלטת בשרים מהמעשנת- בהרכבה אישית:

בתפריט ניתן לבחור מנות עיקריות, סלטים, כל מיני סנדביצ'ים מיוחדים או לבחור פלטת בשרים בהרכבה אישית. בחרנו להרכיב פלטת בשרים. הקונספט הוא לקנות מגוון סוגי בשר ובצורה זו לבחור מגוון של בשרים ולטעום מגוון של בשרים מיוחדים ושונים.

בשל העובדה שהמקום מייצר סוגי בשר מיוחדים, מומלץ לבחור בפלטת הבשרים בכמה מנות, לחלוק ולהינות מהמגוון.

בחרנו בבריסקט, הבשר מבלה לו 14 שעות בעישון עץ היקורי. הבשר היה מאוד טעים, בשר מעושן אך בו בזמן אינו כבד.

בחרנו גם בבשר טלה מפורק, 12 שעות בעישון היקורי. מנה שמתאימה למי שאוהב בשר עם שומן, טעמים חזקים מאוד. הבשר היה נימוח ועסיסי. מהמנה הזו יהנו גם הקרניבורים וגם מי שאינו מבין גדול בבשר יהנה מאוד מהמנה הזו.

בשר צלעות מפורק 18 שעות בעישון היקורי. הבשר הזה מאוד עסיסי ומפנק.

חזה הודו בציפוי דבש 4 שעות בעישון עץ היקורי, בשר קצת יותר כבד, עם טעימים חזקים. מי שמבין וחובב בשר יהנה מאוד מהמנה הזו.

בנוסף, לקחנו טבעות בצל ג'מבו ביתי. מהטבעות בצל ניכר כי הארוויס אינו מקל בשום מנה, הטבעות בצל היו איכותיות, קריספיות ועשויות בצורה מושלמת בדיוק כפי שהן צריכות להיות.

בשורה התחתונה: 

גן עדן לקרניבורים וחובבי הבשר, אך גם מי שאינו חובב בשר גדול ייהנה מאוד מהטעמים המיוחדים של הבשר המעושן והמקום המיוחד. ניכר כי כל המנות, ובמיוחד הבשר, עשויים בצורה מושלמת ומושקעת במיוחד.

מנות: מגוון גדול של מנות מכובדות וגדולות, מנות שונות ניתן לחלוק במיוחד בהרכבת פלטת הבשרים. מנות גדולות ומושקעות.
מחירים: מקבלים תמורה הוגנת למחיר.
שירות: מעולה. מלצרים חייכנים, אדיבים, המפגינים בקיאות במנות השונות.
כתובת: יפו 33, ירושלים.
שעות פתיחה: ימי א'-ה' 12:00 עד 23:00. יום שבת: מצאת שבת ועד 23:00.
טלפון: 02-624-6444
כשרות: כשרות מהודרת – רבנות ירושלים.
חניה: המסעדה במיקום מאוד מרכזי, ישנם חניונים בסמוך למסעדה.
נגישות: המקום נגיש.
שירותים: נעימים ונקיים.

חשבונית:

פופקורן צ'יקן – 52 ₪
צ'ימיצנגה – 46 ₪
בריסקט 36 ₪ ל100 ג',
בשר טלה מפורק – ₪42 ל100 ג'
טבעות בצל- ג'מבו ביתי 32 ₪
בשר צלעות מפורק – 36 ₪
חזה הודו בציפוי דבש- 24 ₪ ל100 ג'