החורף עוד רגע כאן וזה התירוץ המושלם לפינוקים. קבלו מתכון מנצח: טארט לימון פירותי וטבעוני ללא אפיה.

מצרכים:

תחתית הטארט:

  • 7-12 תמרים שלמים מיובשים (מג'הול), ללא גלעין
  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 1/4 כפית מלח ים

מילוי:

  • 340 גרם טופו משי רך
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 60 מל' סירופ מייפל\דבש
  • מיץ מלימון בינוני אחד
  • 222 גרם מיקס פירות (אוכמניות, תותים, קיווי, מנגו, ענבים וכל פרי שאוהבים

אופן ההכנה:

  1. נוציא את כלל הנוזלים מהטופו באמצעות נייר סופג תוך לחיצה עדינה ונניח בצד למנוחה.
  2. בתוך מערבל מזון, נניח את אגוזי המלך ונטחן אותם עד לקבלת מרקם דק.
  3. נוסיף את התמרים (אחד בכל פעם), ללא הגלעין תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. נרפד תבניות קטנות (המיועדות לפאי) בנייר אפיה ונניח את הבצק שיצרנו, נשטח אותו ומעליו נניח חתיכה נוספת של נייר אפיה, ניתן להיעזר בכוס זכוכית לשיטוח אחיד.
  5. נניח במקפיא לצינון הבצק.
  6. בתוך מערבל מזון נניח את הטופו, מיץ לימון, תמצית וניל והדבש\המייפל ונערבב את התערובת עד לקבלת בלילה קרמית וחלקה.
  7. נוציא את תחתית הטארט מהמקפיא ונניח את המילוי הלימוני שהכנו.
  8. נניח את הטארט עם המילוי במקרר ל2-4 שעות.
  9. נוציא את הטארט מהמקרר, נפזר פירות לפי העדפה אישית ונגיש. ניתן להגיש בתוספת קצפת טבעונית מקרם קוקוס.
  10. ניתן לאחסן שאריות במקרר עד יומיים מההכנה.

המתכון באדיבות המותג BEKO.