החורף עוד רגע כאן וזה התירוץ המושלם לפינוקים. קבלו מתכון מנצח: טארט לימון פירותי וטבעוני ללא אפיה.
מצרכים:
תחתית הטארט:
- 7-12 תמרים שלמים מיובשים (מג'הול), ללא גלעין
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 1/4 כפית מלח ים
מילוי:
- 340 גרם טופו משי רך
- חצי כפית תמצית וניל
- 60 מל' סירופ מייפל\דבש
- מיץ מלימון בינוני אחד
- 222 גרם מיקס פירות (אוכמניות, תותים, קיווי, מנגו, ענבים וכל פרי שאוהבים
אופן ההכנה:
- נוציא את כלל הנוזלים מהטופו באמצעות נייר סופג תוך לחיצה עדינה ונניח בצד למנוחה.
- בתוך מערבל מזון, נניח את אגוזי המלך ונטחן אותם עד לקבלת מרקם דק.
- נוסיף את התמרים (אחד בכל פעם), ללא הגלעין תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
- נרפד תבניות קטנות (המיועדות לפאי) בנייר אפיה ונניח את הבצק שיצרנו, נשטח אותו ומעליו נניח חתיכה נוספת של נייר אפיה, ניתן להיעזר בכוס זכוכית לשיטוח אחיד.
- נניח במקפיא לצינון הבצק.
- בתוך מערבל מזון נניח את הטופו, מיץ לימון, תמצית וניל והדבש\המייפל ונערבב את התערובת עד לקבלת בלילה קרמית וחלקה.
- נוציא את תחתית הטארט מהמקפיא ונניח את המילוי הלימוני שהכנו.
- נניח את הטארט עם המילוי במקרר ל2-4 שעות.
- נוציא את הטארט מהמקרר, נפזר פירות לפי העדפה אישית ונגיש. ניתן להגיש בתוספת קצפת טבעונית מקרם קוקוס.
- ניתן לאחסן שאריות במקרר עד יומיים מההכנה.
המתכון באדיבות המותג BEKO.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים