רגע לפני המראתו לוועידת האקלים בגלאזגו, ראש הממשלה נפתלי בנט התראיין היום (ראשון) לעיתון ה"Sunday Times" הבריטי והתייחס לאיום הגרעין האיראני וכן למצב המדיני מול הפלסטינים.

"אנחנו במלחמה קרה עם איראן – ונעשה כל מה שצריך כדי לנטרל את האיום" אמר בנט. "זה לא סוד שאיראן נמצאת כרגע במצב המתקדם ביותר שלה מבחינת יכולות העשרת אורניום. ב-30 השנים האחרונות, איראן התמקמה סביבנו כדי להסיח את דעתנו. כדי לפעול נגדם, נשתמש בכל הכוח, החדשנות, הטכנולוגיה והכלכלה שלנו, כדי להגיע לנקודה שבה נימצא כמה צעדים לפניהם".

עוד הבהיר רה"מ, כי בשילוב יכולת צבאית משמעותית, לחץ דיפלומטי וכלכלי, מישראל וגם מארה"ב וממעצמות נוספות, "איראן תאט את הקצב ואז תפסיק". בדבריו אמר כי "נעשה כל מה שצריך כדי לנטרל את האיום הזה. כדי לפעול נגדם, נשתמש בכל הכוח, החדשנות, הטכנולוגיה והכלכלה שלנו, כדי להגיע לנקודה שבה נימצא כמה צעדים לפניהם".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בנט על איראן. מתוך ישיבת הממשלה (צילום: סרוגים)

בראיון בנט התייחס גם לנושא הפלסטיני והמחלוקות מול ארה"ב ואירופה על קידום פתרון הסכסוך. "זה בסדר שיש כמה תחומים של חילוקי דעות. ידענו על זה מראש. זו לא הפתעה" הרגיע בנט. "אין מנהיג משמעותי אחד באזור שחושב שכרגע יש לאן ללכת בתהליך השלום הדיפלומטי. למדנו בדרך הקשה שהעברת טריטוריה ויצירת ישויות דמויות מדינה לא עובדות".

לדבריו, "בפגישות עם מנהיגי האזור, הנושאים המרכזיים שעלו הם הקורונה, איראן והסחר האזורי. הפלסטינים עלו כסתם עוד פריט בשיחות הללו. בדיוק כמוני, הם (מנהיגי מדינות ערב – א"ב) מבינים מה ניתן להשיג ורוצים יציבות".