מבזקים
סרוגים

איראן מנסה לשדר רוגע: "לא יעלו מחירי הבנזין"

במשטר האיראני מנסים להרגיע את הציבור לאחר מתקפת הסייבר הענקית ששיבשה את אספקת הדלק ברחבי המדינה. הממשל טוען כי השעות הקרובות יחזרו לפעול רוב התחנות

איראן מנסה לשדר רוגע: "לא יעלו מחירי הבנזין"
איראן מנסה לשדר רוגע: "לא יעלו מחירי הבנזין"

באיראן מודיעים כי בשעות הקרובות יחזרו לפעול יותר מ-70% מתחנות הדלק, לאחר מתקפת הסייבר הגדולה במדינה ששיבשה את פעילותן. בנוסף לכך, הדגיש דובר ועדת האנרגיה של הפרלמנט כי "אין עניין להעלות את מחיר הבנזין".

כזכור, לפני מספר שעות דיווחו באיראן על מתקפת סייבר נגד תחנות דלק ברחבי המדינה, מה ששיבש את אספקת הדלק המסובסד ויצר תורים ארוכים של מכוניות.

איראן ביצעה ירי לעבר מטוסי חיל האוויר בסוריה
איראן ביצעה ירי לעבר מטוסי חיל האוויר בסוריהצילום: איראן ביצעה ירי לעבר מטוסי חיל האוויר בסוריה

על מסכי משאבות הדלק הופיע המספר 64411 שהוא מספר הטלפון של לשכת חמינאי. מספר זה הופיע גם לפני מספר חודשים על לוחות אלקטרונים בתחנות רכבת במתקפת סייבר קודמת נגד תשתיות באיראן.

כמו כן, שלטי חוצות ברחבי המדינה גם סבלו מהמתקפה, כאשר התחלפו לכיתוב "חמנאי, איפה הדלק?". לא ידוע עדיין מי אחראי לתקיפה.

המתקפה הגיעה ביום השנה למחאת 2019 על מחירי הדלק נגד המשטר. בנובמבר 2019 פרצו ברחבי איראן מהומות אלימות במחאה על ההעלאה החדה של מחיר הבנזין, שהביאו בסופו של דבר למותם של אלפי בני אדם.

איראן נפט סייבר