מבזקים
סרוגים

לאחר סערת המצבה: כך הגיבו בתי החולים ברשת

בתי חולים ברחבי הארץ פרסמו ברשתות החברתיות תמונה עם הכיתוב "כולנו בילינסון", כאות תמיכה בבית החולים שבפתח תקווה. הקמפיין עלה בתגובה לסערה סביב מצבת מתנגדת החיסונים אשר "נרצחה במחלקת הקורונה"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י"ט חשון התשפ"ב
לאחר סערת המצבה: כך הגיבו בתי החולים ברשת

מחזקים את הרופאים: בתי החולים ברחבי הארץ הביעו היום (שני) תמיכה בבית החולים בילינסון בפתח תקווה, זאת לאחר הסערה סביב פרסום המצבה של מתנגדת חיסונים שמתה מקורונה – בה נכתב כי האישה "נרצחה על ידי מחלקת הקורונה בבית החולים בילינסון".

https://www.srugim.co.il/610521-%d7%90%d7%9c%d7%a8%d7%a2%d7%99-%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%a1

כאות הזדהות עם המרכז הרפואי, בתי החולים שיתפו ברשתות החברתיות תמונה ממחלקת הקורונה כשלצידה הכיתוב "כולנו בילינסון". בין בתי החולים שהשתתפו בקמפיין נמנו בית החולים איכילוב, המרכז הרפואי שיבא תל השומר, הקריה הרפואית רמב"ם, המרכז הרפואי מאיר, מרכז שניידר לרפואת ילדים והמרכז הרפואי קפלן.

כזכור, תמונה שהופצה אמש ברשתות החברתיות עוררה סערה נרחבת, לאחר שהציגה את המצבה של מתנגדת חיסונים אשר נדבקה בקורונה ומתה מסיבוכי הנגיף לפני כחודש. על המצבה נכתב כי האישה "נרצחה על ידי בית החולים בילינסון במחלקת הקורונה".

בעקבות פרסום המצבה, הנהלת בית החולים הגישה תלונה במשטרה על הסתה לאלימות כלפי הסגל הרפואי. "בית החולים מזועזע מהכיתוב על המצבה ומביע שאט נפש על ההתבטאות החמורה, המסיתה והמשוללת כל יסוד עובדתי כפי שנכתב על גבי המצבה" נמסר מבילינסון. "בכוונתנו לשקול את צעדינו בנושא, לרבות וככל שיידרש באמצעות נקיטת הליכים משפטיים".

"מבלי להפר את החיסיון הרפואי של המנוחה, נציין רק שמדובר באישה מבוגרת ולא מחוסנת שהובאה לבית החולים לאחר שטופלה בביתה זמן משמעותי, התקבלה עם התקף לב ותסחיף ריאתי ונפטרה עם מחלת קורונה סוערת" סיפרו על האישה שמתה. "צוות מחלקת הקורונה טיפל בה במסירות אין קץ ותוך ליווי ושיח מתמיד עם המשפחה".

 

בית החולים בילינסון חולי קורונה מצבה