חדשות בעולם

קולומביה: נעצר ברון הסמים הגדול מאז אסקובר

דריו אנטוניו אוסוגה, ברון הסמים הגדול בקולומביה מאז אסקובר, נעצר במבצע גדול. אוסוגה עומד בראש ארגון ענק חמוש, ומואשם בעשרות פשעים כגון רצח שוטרים וסחר בקוקאין

קולומביה: נעצר ברון הסמים הגדול מאז אסקובר
צילום: (צילום: שאטרסטוק)

בקולומביה נעצר דריו אנטוניו אוסוגה, הידוע בכינוי "אוטוניאל", ראש קרטל הסמים הגדול ביותר במדינה מאז ימי פאבלו אסקובר.

אוטוניאל, בן ה-50, נעצר במהלך "מבצע אוסיריס", באזור הפריפריה של אורבה. במהלך המבצע נהרג אחד השוטרים. ברון הסמים מואשם בין היתר כי שלח עשרות משלוחים של קוקאין לארה"ב, רצח של שוטרים, גיוס קטינים ותקיפה מינית של ילדים.

קולומביה הציעה פרס של עד 3 מיליארד פזו (800 אלף דולר) לכל מידע על מקום הימצאו של אוטניאל, כאשר האמריקאים הציעו פרס של 5 מיליון דולר לסיוע במציאת הפושע.

"מדובר במעצר הסמים הגדול ביותר במדינה במאה הזאת", אמר נשיא קולומביה, איוואן דוקה. "זו מכה שאפשר להשוות אותה רק לנפילת פאבלו אסקובר בשנות ה-90".

אוטניאל עלה לגדולה כראש ארגון "קלאן דל גולפו" (שבט החוף), לאחר שהיה גם חבר בארגון גרילה שמאלי. לארגון יש כ-1200 חברים חמושים, רובם חברים של ארגוני מיליציה ימיניים. לארגון יש נוכחות ב-10 מתוך 32 מחוזות במדינה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

1
1
חד
24.10.21

אלה יותר גרועים מדעא"ש אלה. לדעא"ש יש לפחות א-לוהים באופן רשמי