לאחר הגשת כתב האישום, האסיר זכריא זביידי, ששוהה בכלא אשל בבאר שבע, עתר היום (ראשון) לבג"ץ – בדרישה שיוחזרו לו כל התנאים שנשללו ממנו לאחר שברח ונתפס. בין היתר, דרש אפשרות לרכוש בקנטינת הכלא, ביגוד חם לקראת החורף ועוד.

רשימת הדרישות המלאה:

עוד דורש זביידי שיותר לו ביקורי משפחות, שימוש במוצרים חשמליים, שמיכת פוך לקראת החורף, כריות וכן משקפי ראייה "הנחוצים לו מאוד". בעתירה נטען כי "כל המאמצים בנושא עד כה עלו בתוהו, כולל פנייה אל הצלב האדום בעניין, ומשכך דרושה התערבותו של בית המשפט הנכבד".

"התנהגותו של העותר בין כותלי בית הסוהר, לכל אורך תקופת מעצרו, הייתה ללא דופי. אל האסירים התייחס בכבוד וכך נהגו בו גם הסוהרים. אין לו כל עבירת משמעת ונראה כי הענשתו המוגזמת נובעת מתסכול הסוהרים בשל אוזלת ידם לגלות את נתיב הבריחה התת קרקעי וסדרת מחדלים רשלניים שהקלו על הבריחה", נכתב בנימוק לעתירה.