מבזקים
סרוגים
מחקר ענק חושף

ניסוי: נתונים חושפים את יעילות הבוסטר נגד הדלתא

בניסוי חדש של חברת פייזר, נמצא כי החיסון השלישי מגן ברמה של 95.6%, גם נגד וריאנט הדלתא. מתוך אלפי נבדקים שקיבלו את החיסון, רק 5 חלו בנגיף

ט"ו חשון התשפ"ב
ניסוי: נתונים חושפים את יעילות הבוסטר נגד הדלתא
ניסוי: נתונים חושפים את יעילות הבוסטר נגד הדלתא צילום: (צילום: שאטרסטוק)

בחברת פייזר מפרסמים נתונים של מחקר ענק, לפיו החיסון השלישי (הבוסטר) נגד קורונה יעיל ב-95.6% נגד הנגיף, כולל נגד וריאנט הדלתא.

בחברה אומרים כי המחקר, שעדיין לא עבר ביקורת עמיתים, בדק 10 אלף משתתפים בגילאי 16 ומעלה, ומצא כי חיסון הבוסטר הראה נתוני הגנה טובים מאוד.

מנובמבר: תיירים מחוסנים יוכלו להיכנס לישראל
מנובמבר: תיירים מחוסנים יוכלו להיכנס לישראלצילום: מנובמבר: תיירים מחוסנים יוכלו להיכנס לישראל

בניסוי מצאו כי מתוך אלו שקיבלו את החיסון, רק 5 פיתחו מקרים של קורונה, לעומת 109 מקרים אצל הקבוצה שקיבלה את חיסון הפלצבו.

תוצאות הניסוי מגיעות בדיוק יום לאחר שמנהל המזון והתרופות האמריקאי, ה-FDA, אישר את השימוש בחיסוני הבוסטר של חברות מודרנה וג'ונסון אנד ג'ונסון, והודיעו כי אמריקאים יוכלו להתחסן בחברה אחרת ממה שהתחסנו בשני החיסונים הקודמים.

ה-FDA אישרה את השימוש בחיסוני הבוסטר של חברת פייזר לאלו שמעל לגיל 65, אלו שבסכנה למחלות קשות ואלו שנחשפים לנגיף מתוקף עבודתם.

בפייזר יגישו את ממצאי המחקר לביקורת עמיתים אצל הרגולטורים בארה"ב ובאירופה במהירות האפשרית.

חיסון קורונה חיסון שלישי קורונה