במכתב תקיף ליו"ר הכנסת ששיגר היום (שלישי), חבר הכנסת עמיחי שיקלי, הוא מבקש ממנו לנקוט צעדים משמעותיים כנגד ח"כ עודה, עקב תקיפת ח"כ בן גביר שארעה היום.
"תקיפתו האלימה הבוקר של ח"כ איתמר בן גביר בידי ח"כ איימן עודה בבית החולים קפלן, היא חציית קו אדום שאסור שתעבור בשתיקה. התקיפה מצטרפת למעשה חמור לא פחות של ח"כ עודה – ביקור תמיכה והזדהות עם מחבל חמאס מקדאד קוואסמה", כתב בחריפות שיקלי במכתבו.
"פנייתי בעבר לפרקליטות – טרם נענתה"

עוד הוסיף: "אציין כאן כי כבר לפני 4 חודשים פניתי לפרקליטות המדינה בעניין ההסתה של ח"כ עודה לאלימות, פנייה שלא זכתה להתייחסות. היום ראינו כי מי שמסית לאלימות, תומך באלימות ומלבה אותה, בסופו של דבר עשוי גם להשתמש באלימות".
בג״ץ הוא האחראי היחידי לעובדה שתומכי טרור מכהנים בכנסת ישראל, בניגוד מוחלט לחוק יסוד הכנסת ולהחלטת ועדת הבחירות המרכזית. המציאות הזאת מחלישה את הכנסת ומייצרת מחזות-אבסורד של ביזוי טקסים ממלכתיים, דיונים בועדות והשיא -תקיפה אלימה של חבר כנסת.
ככה אי אפשר להמשיך.— עמיחי שיקלי – Amichai Chikli (@AmichaiChikli) October 19, 2021
"אסור לאפשר לכנסת להפוך לפרלמנט לבנוני"
שיקלי התייחס במכתבו גם ליום הזיכרון לרה"מ המנוח רבין, שנרצח עקב ההסתה שגאתה בימים אלו ברחובות: "אסור לנו לאפשר לכנסת ישראל להפוך לפרלמנט לבנוני. רק אתמול ציינו את הירצחו של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל שאמר: 'האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית. יש לגנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל'", ציטט את דבריו.
"אני דורש בכל לשון של בקשה כי יינקטו בעניינו של עודה צעדים מידיים ומשמעותיים שיוקיעו את המעשה המביש הזה", חתם.

תגובות