עוד כשלושה שבועות הכנסת צפויה לאשר את חוק ההסדרים ובתוכה רפורמת הכשרות, מהלך שאותו מוביל שר הדתות מתן כהנא.

בראיון מיוחד באולפן סרוגים מסביר הרב ד"ר עידו פכטר מארגון "נאמני תורה ועבודה" על מהות החוק, למה הוא כל כך נצרך ומדוע הוא סובר שהחוק רק ייטיב עם ציבור הצורך אוכל כשר בישראל.

הריאיון המלא באולפן סרוגים:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הרב עידו פכטר באולפן סרוגים. ארכיון

הרב פכטר מחדד את מה לטענתו כולם יודעים בפועל: "כולם מכירים את הבעיות אבל התרגלנו לחיות איתם. אני מכיר את הסיפורים מהשטח וזה "סוד גלוי" שיש הרבה בעיות במערך הכשרות במדינת ישראל והמטרה זה לתקן את המערכת."

צילום: הדס פרוש/פלאש 90

"אנשים לא מודעים שהאוכלים במסעדות לא כשרות, גם אם יש להם את השגחות הכי מהודרות. רבנים בציבור החרדי אומרים: "אם אתה רוצה לאכול כשר, אל תאכל בחוץ", כי גם הם לא סומכים."

"אנשים יאכלו יותר כשר"

לגבי הטענה שחלק ניכר מהרבנים של המגזר הדתי-לאומי גם מתנגדים, פכטר משיב: "זה לא נכון, יש קבוצת רבנים שתומכים. הרב יעקב מידן, הרב אלעזר מלמד – זה לא שמות שאי אפשר לסמוך עליהם"

הרב פכטר שולל את הטענה של רבים מהח"כים החרדים טענו שבפועל החוק נתפר לטובת ארגון צוהר: "זה לא נכון. החוק הזה לפני שקמה הכשרות של צוהר. עובדתית זה לא נכון".

למצולמים אין קשר לכתבה (צילום: מרים אלסטר/פלאש 90)

לסיכום הוא מסביר: "רפורמת הכשרות תועיל משלוש סיבות: מבחינה פרקטיבית – אנשים יאכלו יותר כשר. מבחינה חברתית – אנשים יעריכו יותר את עניין הכשרות, לא יהיה חילול השם כמו שקורה בהרבה מקומות. ומבחינה אידיאולוגית – זה יצור מסגרת של כשרות לפי ההלכה אבל ייתן לבעלי העסקים חופש לבחור."