חדשות

אין רגע דל: הח"כית ממרצ מאיימת על הממשלה

קרב נוסף בממשלת בנט לפיד. הפעם סביב הצהרתו של שר הבטחון בני גנץ, בנוגע לאישורי הבנייה שכבר העניק לבנייה ערבים בשטחי C. מיכל רוזין תקפה, ניר אורבך השיב

מיכל רוזין ((צילום: מרים אלסטר/ פלאש 90))

לפני מספר שבועות הודיע שר הבטחון בני גנץ, כי הוא החליט לאשר בנייה של 1000 יחידות דיור לפלסטינים בשטח C בגוש עציון. על פי התכנית, עשרות יחידות דיור צפויות להיבנות בין אלון שבות לקיבוץ ראש צורים.

לפני כשבועיים, בעקבות סיור באיזור עם תושבי גוש עציון, הודיע גנץ כי הוא ישקול שוב את אישור התכנית. מי שיצאה למתקפה בעקבות שינוי עמדתו של שר הבטחון, היא חברת הכנסת מיכל רוזין מרצ, שותפתו של גנץ לממשלה.

רוזין צייצה בחשבון הטוויטר שלה: "אם גנץ נכנע ללחץ המתנחלים ועוצר הכרה בכפר פלסטיני זעיר, ובד בבד הממשלה מקדמת תוכניות בנייה בירושלים לאחר 30 שנה, מדובר בחריגה מההסכמה שאין החלטות שאינן בקונצנזוס".

מאחז רשש רוזין רז
מאחז רשש רוזין רז| צילום: חברי הכנסת מיכל רוזין ומוסי רז (צילום: שלום עכשיו)

"אנחנו המפלגות שאינן מאמינות בסיפוח השטחים. נבהיר חד משמעית שלממשלה אין מנדט לכך", אמרה רוזין.

מי שהגיב לרוזין הוא יו"ר סיעת 'ימינה', חבר הכנסת ניר אורבך: "'הכפר הפלסטיני הזעיר' הוא הכשרת יחידות דיור של בניה בלתי חוקית בלב גוש עציון ועצירת הרצף היהודי בגוש. ממתי תכניות בניה בירושלים יצאו מלב הקונצנזוס?".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

36
בשביל רוזין
17.10.21

כל המדינה לבדואים. הם פשוט נודדים לגליל מתיישבים איפוה שהו וזה שלהם!!!

הצטרפו אלינו