מבזקים
סרוגים

בדרך להקלות? צניחה במספר החולים קשה

בדרך להקלות נוספות? עדכון הקורונה של משרד הבריאות מצביע על צניחה של כ-70% במספר החולים הקשים מהחודש הקודם. וירידה של כ-80% במספר המאומתים

י' חשון התשפ"ב
בדרך להקלות? צניחה במספר החולים קשה
בדרך להקלות? צניחה במספר החולים קשה צילום: (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)

עדכון הקורונה היומי של משרד הבריאות ממשיך להצביע על דעיכת המגפה בישראל. אתמול נתגלו בישראל 1,560 מאומתים, נתון הנמוך ב-80% מהמספרים בחודש שעבר – שיאו של הגל הרביעי. אחוז הנבדקים החיוביים ממשיך להיות נמוך 1.6%.

מגפה בדעיכה: 2 מתים מקורונה ביממה האחרונה
מגפה בדעיכה: 2 מתים מקורונה ביממה האחרונהצילום: מגפה בדעיכה: 2 מתים מקורונה ביממה האחרונה
80% ירידה במספר המאומתים היומי

בבתי החולים מאושפזים 382 חולים, בהשוואה לכ-700 לפני חודש, מתוכם 166 מונשמים. מספר החולים החדשים שמצבם הוגדר קשה עומד בשבוע האחרון על כ-30 ביום, והוא נמוך ב-70% מהמספר לפני חודש, אז התקבלו כ-100 חולים קשה ביום למחלקות הקורונה, ובתי החולים היו על סף אי-ספיקה.

70% צניחה במספר החולים הקשים החדשים

מספר הנפטרים עלה במהלך השבת ב-7 ובסך הכל 7,983 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה.

קבינט הקורונה ידון בהקלות נוספות

משרד הבריאות שוקל: יבוטל התו הירוק לילדים?
משרד הבריאות שוקל: יבוטל התו הירוק לילדים?צילום: משרד הבריאות שוקל: יבוטל התו הירוק לילדים?

על רקע דעיכת גל הקורונה הרביעי בשבועות האחרונים, במשרד הבריאות שוקלים כעת מספר הקלות נוספות במגבלות שהוטלו על הציבור. זאת בהמשך להחלטה מהשבוע שעבר על ביטול חובת הבידוד להורים עם ילדים חולי קורונה.

ככל הנראה ההקלה הבאה היא ביטול חובת התו הירוק לילדים מתחת לגיל 12, כך שהם יוכלו להיכנס לאירועי תרבות, מסעדות ומקומות סגורים, ללא צורך בבדיקת אנטיגן יומית.

התו הירוק משרד הבריאות קורונה