מבזקים
סרוגים

"היה מאוד מרגש" בני גנץ ביקר את איציק סעידיאן

שר הביטחון ביקר היום את איציק סעידיאן נכה צה"ל שהצית את עצמו ביום הזיכרון ורק לאחרונה חזר להכרה. "הוא נמצא במקום הכי טוב האפשרי לטיפול והוא מקבל את הטיפול הכי טוב שאפשר"

ו' חשון התשפ"ב
"היה מאוד מרגש" בני גנץ ביקר את איציק סעידיאן

לעדכונכם: שר הביטחון בני גנץ ביקר היום את פצוע צה"ל איציק סעידיאן המאושפז בבית חולים תל השומר ואת משפחתו ביחד עם זיו שילון וראש מחוז ירושלים באגף השיקום תמר גליל והמג"ד של איציק מצוק איתן אל"מ ארז אלקבץ.

אחרי 5 חודשים: איציק סעידיאן התעורר לראשונה
אחרי 5 חודשים: איציק סעידיאן התעורר לראשונהצילום: אחרי 5 חודשים: איציק סעידיאן התעורר לראשונה

סעידיאן הלום קרב ממבצע צוק איתן, הצית את עצמו ביום הזיכרון האחרון, מתוך ייאוש על היחס שקיבל מאגף השיקום של משרד הביטחון. הוא שכב מחוסר הכרה במשך 5 חודשים, ורק לאחרונה התעורר והחל לתקשר עם בני משפחתו.

לביקור התלוו מטעם בית החולים פרופ' ישראל דודקביץ, מנהל האגף לרפואה שיקומית בבי"ח השיקומי המשולב בשיבא, ד"ר משה בונדי מנהל המחלקה לשיקום נוירולוגי שיבא וד"ר אבי אביטן רופא בכיר בשיקום אורתופדי. עוד הגיע לביקור הזמר דוד ד'אור שחיבר שיר ושר אותו לאיציק.

בסיום הביקור אמר שר הביטחון גנץ: "ביקרנו את איציק הבוקר בביקור מרגש. איציק ערני, מתקשר, מדבר, שומע את דוד ד'אור שר לו. זה, היה מאוד מרגש, ממש משמח לראות את ההתקדמות. הוא נמצא במקום הכי טוב האפשרי לטיפול והוא מקבל את הטיפול הכי טוב שאפשר".

גנץ עם אמו של איציק סעידיאן בבית החולים (אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
גנץ מבקר את איציק סעידיאן בבית החולים (אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
גנץ עם זיו שילון ומפקדו של איציק סעידיאן בבית החולים (אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
גנץ הציג את רפורמה 'נפש אחת' לטיפול בנכי צה"ל
גנץ הציג את רפורמה 'נפש אחת' לטיפול בנכי צהצילום: גנץ הציג את רפורמה 'נפש אחת' לטיפול בנכי צה

זיו שילון העומד בראש הוועדה לבחינת הטיפול בנכי צה"ל אמר: "אני כבר פעם שנייה פה עם השר, זה בטח מעצים את העוצמות, בטח השיר של דוד. זה חשוב להבין שהדרך של המשפחה ושל איציק עוד ארוכה והטיפול פה בשיבא הוא מסור, אני באמת מחבק. הזכות  הגדולה היא באמת שאנחנו מצליחים בזכות השר לשנות את החיים של כל פצועי צה"ל, זה תהליכים, זה לוקח זמן אבל אני יודע כמה השר מתעסק בזה באופן אישי וכמה זה חשוב לכם אבל בסוף זה יקרה ויושלם סוף התהליך".

איציק סעידיאן בני גנץ זיו שילון נכי צה"ל