ראש הממשלה נפתלי בנט נאם במהלך דיון 40 חתימות במליאת הכנסת, כשברגע קריאות ביניים רבות מצד חברי הכנסת מהאופוזיציה.

לא עבר תקציב 3.5 שנים

"כשראיתי את נושא הדיון לא יכולתי שלא לגחך", אמר בנט. "באמת אין גבול לחוסר המודעות העצמית שלכם. מכיוון שהממשלה הנוכחית משוחררת מהכבלים הקואליציוניים והאינטרסנטים שכבלו אתכם, הממשלה העבירה כבר בקריאה ראשונה את התקציב הכי חברתי שהיה פה שנים. אנחנו מעבירים תקציב, זה משהו שלא קרה במדינת ישראל מאז מרץ 18".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ערוץ הכנסת)

אני לא רוצה לדבר במלים גדולות, פשוט אתן דוגמאות, אגב, אני רוצה להודות ליוזמי הדיון -חשוב שהציבור יכיר את העשייה של הממשלה".

(צילום: דוברות הכנסת)

"התמכרתם לסגרים"

ראש הממשלה התייחס לנושא הקורונה: "נתחיל בבריאות: הבשורה הגדולה היא כמובן היציאה מגל הדלתא בלי סגרים. הצמיחה העולה, האבטלה היורדת – שבכלל מאפשרות לנו את הפעלתנות הכלכלית הזאת. הרי עם מדיניות הסגרים, שהתמכרתם אליהם, היינו רק מגדילים את הגרעון בעוד 60 מיליארד".

"ובכן, הוספנו שני מיליארד לבריאות, מעבר לתקציב הנוכחי. קיבענו 600 תקני רופאים, 1500 תקני אחיות ומאות תקני עובדי מקצועות הבריאות לבסיס התקציב. אישרנו תכנית לפתיחת 270 כסאות לימוד לרופאים נוספים ו- 1500 כסאות לימוד לאחיות בכל שנה. המערכת הייתה זקוקה לזה, אחרי שהורעבה משך שנים".

(קרדיט: דוברות הכנסת)

הפשיעה בחברה הערבית – הזנחה מרובת שנים

בנוגע למכת הפשיעה בחברה הערבית אמר ראש הממשלה: "הפשיעה והאלימות בחברה הערבית זה נושא ענק, אסטרטגי ליכולת של המדינה למשול. מאז אובדן השליטה של המדינה במבצע שומר החומות ואז גל מעשי הרצח והאלימות מחייבים את כולנו להתעשת זאת הזנחה מרובת שנים שהתפוצצה לכולנו בפנים"

"אני פונה לחברי הקאולציה יש המון רעש שמגיע", אמר בנט. "תהיו גאים במה שאתם עושים. זה אנחנו ולא אני. מנושא קטן – לנושא גדול-אנחנו מגלים אומץ ופשוט עושים".

"הכנסת חרדים למעגל התעסוקה – יכול להתקיים רק בממשלה זו"

בנט אף התייחס לנושא התעסוקה בחברה החרדית: "הכנסת חרדים למעגל התעסוקה באמצעות הורדת גיל הפטור מגיוס. מיותר לציין שזה יכול היה להתקיים רק בממשלה הזאת. רבותי – אנחנו נותנים הזדמנות לדור שלם של חרדים. כולם יודעים כבר שנים שזה המהלך הנכון, אבל מפחדים. אנחנו לקחנו גלולת אומץ, ופשוט עושים".

(צילום: דוברות הכנסת)

"נכון, ויתרנו פה על עקרון חשוב של שיויון בנטל ההגנה על מדינת ישראל. זה כואב. אבל המדינה חייבת להתבונן קדימה, אל העתיד. צריך שיהיה פה דור יצרני שעובד לפרנסתו ודואג לילדיו.