"קורא לצה"ל לחקור"

לפיד מגבה את שטרן: "אם זה היה נכון היינו נפרדים"

יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, התייחס לפרסומים לפיהם חבר מפלגתו אלעזר שטרן, מסמס תלונות על הטרדות מיניות ואמר כי לאחר שיחה עם שטרן הוא השתכנע כי הדברים לא נעשו

לפיד מגבה את שטרן: "אם זה היה נכון היינו נפרדים"
צילום: (צילומים: יונתן זינדל, מרק ישראל סלם.פלאש 90)

יו"ר מפלגת 'יש עתיד', יאיר לפיד, התייחס הבוקר (שני) לראשונה לפרסומים לפיהם אלעזר שטרן התעלם מתלונות על הטרדות מיניות שהובאו לפניו כראש אכ"א.

חדשות סרוגים

בהודעה שפורסמה מטעם לשכתו של לפיד נאמר כי הוא מגבה את שטרן וקורא לצה"ל לחקור את התלונות נגד השר.

על פי ההודעה, במהלך השיחה שנערכה בין השניים, הבהיר שטרן ללפיד כי הוא מעולם לא גרס אף תלונה על הטרדות מיניות, וכי כל תלונה על הטרדה שהגיעה לשולחנו טופלה מיד בחומרה יתרה. שטרן ציין כי דבריו התייחסו אך ורק לתלונות שקצינים הגישו אחד על השני במהלך מאבק על תפקידים.

אלעזר שטרן – סרוגים בנצי – 11.1.21
אלעזר שטרן – סרוגים בנצי – 11.1.21| צילום: אלעזר שטרן באולפן סרוגים. ארכיון

עוד נאמר בשיחה כי בתקופתו כמפקד בה"ד 1 שטרן לא טיפל כלל בחיילי המפקדה: "כל מי שמכיר את הנהלים בבה"ד 1 יודע שזה בלתי סביר שתלונה על הטרדה מינית במפקדה תגיע אליו. הציטוט של דבריו, כמעט שלושים שנה מאוחר יותר, אינו יכול להיות נכון". בהודעה צויין כי לאורך כל הקריירה הארוכה שלו טיפל שטרן בנושא ההטרדות המיניות ברגישות יתרה ומתוך הכרה שמדובר בעבירה חמורה במיוחד.

בעקבות השיחה אמר לפיד: "יש עתיד היא מפלגה שבה יש אפס סובלנות ואפס גיבוי להטרדות מיניות. אנחנו מאמינים שיש להגן על נשים ולאפשר להן להתלונן בכל דרך שימצאו לנכון. אם שטרן היה אומר שהוא גרס תלונות על הטרדה מינית, היינו נפרדים ממנו עוד באותו יום. הוא לא אמר את זה, והוא לא מאמין בזה."

".לגבי המקרה המתואר בבה"ד 1, יש עתיד קוראת לשלטונות צה"ל לחקור במהירות את הדברים כדי לאפשר לאלוף שטרן להגן על שמו הטוב", לשון ההודעה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

38
34
אדיר בזק
11.10.21

שטרן הוא שוביניסט ולפיד שקרן גמור. הרי שטרן ב בעצמו אמר שהוא גרס תלונות. וכל האנשים והנשים בקואליציה הם צבועים גמורים כשהם שותקים ומגוננים על שטרן שלא אכפת לו מחיילות שמטרידים אותם.

33
רמי
11.10.21

שקרן מה לגבי אמיר איבגי?

32
רון
11.10.21

כול היום פמניזים. החדשות בערוץ 13 זה לא חדשות זה אתר פרופגנדה. לפחות בצפון קוריאה הם לא משלמים עבור הפרופוגנדה. הפמניזים שיך לשמאל הקיצוני ביוטר. הוא נועד לחסל את ישראל על-ידי הדמוקרטיה. אני מאשים את אירגוני הביון של ישראל. שנותנים יד לרגל לטרוף הזה .