הצעת החוק של ח"כ דודי אמסלם מעוררת סערה בליכוד. חברי הכנסת של המפלגה חוששים להביע כעת תמיכה או התנגדות לחוק וממתינים לדיון פנימי בתוך המפלגה.

בלשכת נתניהו סירבו להשיב לשאלת סרוגים האם יו"ר האופוזיציה יתמוך בהצעה של אמסלם להגביל תרומות לפוליטיקאים לסכום של עד 100,000 ש"ח בשנה.

כפי שפורסם, הצעת החוק של אמסלם קודמה בעבר על ידי גדעון סער ובסביבת ברקת טוענים כי מדובר בחקיקה פרסונלית אשר נועדה להחליש את ברקת ולמנוע ממנו להשתמש בהונו להתמודדות בפריימריז. לטענתם, אמסלם מקדם הצעת חוק שנתמכה בעבר על ידי סער ולמעשה נותן הכשר לחקיקה פרסונלית בכנסת, כמו החקיקה של סער למנוע מנתניהו להתמודד על ראשות הממשלה.

"הגשתי הצעת חוק שאומרת שניתן להוציא עד 100 אלף שקל בשנה לכל פוליטיקאי. ברקת הולך בישראל ומפזר מיליוני שקלים, אחר כך הוא רוצה להתמודד מולי בפריימריז – זה לא סביר. כל דבר שעושים נגדו הוא קושר את זה לנתניהו באופן לולייני", אמר הבוקר אמסלם בכאן רשת ב'.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

דודי אמסלם 20.06.2021

חברי הליכוד מפחדים להביע דעה

רוב מוחלט של חברי הליכוד סירבו להגיב לשאלת סרוגים האם הם תומכים בהצעת החוק של אמסלם. חלקם טענו כי הם עדיין לא קראו את החוק במלואו אך חלקם הודו ביושר כי הם אינם רוצים להיכנס למאבק בין אמסלם לברקת מחשש לתפוס צד ולצבור אויבים בתוך המפלגה. חברי הליכוד שכחו כי הם צריכים לתת דין וחשבון לציבור הבוחרים שלהם ובוחרים להביע את דעתם בצורה נסתרת בתוך ישיבות סיעת הליכוד הסגורה לתקשורת.

כץ – בעד

שטייניץ -" ח״כ ד״ר יובל שטייניץ בעד הרעיון, אך טרם עבר על פרטי הצעת החוק"

קטי שטרית – "לא! ח"כ קטי שטרית לא תומכת בשום חוק פרסונלי,

חיים כץ – "לא מתערב. לא ינקוט עמדה ככל הנראה"

הנגבי – "ח״כ הנגבי ישמע את נימוקי המצדדים והמתנגדים כאשר הנושא יגיע לדיון בסיעה, ויגבש עמדתו"

נתניהו – סירב להגיב

אדלשטיין -סירב להגיב

אוחנה -סירב להגיב

קרן ברק – סירב להגיב

אקוניס – סירב להגיב

יואב קיש – סירב להגיב

אבי דיכטר -סירב להגיב

גיד ייברקן -סירב להגיב

מאי גולן -סירבה להגיב

אופיר כץ – סירב להגיב

שלמה קרעי -סירב להגיב

גילה גמליאל – סירבה להגיב

מירי רגב – סירבה להגיב

גלית דיסטאל – סירבה להגיב

מירי רגב -סירבה להגיב

אלי כהן – סירב להגיב