דרמה באוסטריה: קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ הודיע הערב (מוצ"ש) כי יתפטר מתפקידו, זאת על רקע החשדות בעבירות שחיתות והחקירה שנפתחה כנגדו השבוע. שר החוץ האוסטרי אלכסנדר שאלנברג צפוי להחליף את קורץ כקנצלר עד לסיום הקדנציה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ביקורו של קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ בישראל. ארכיון (וידאו: איתי בית-און, סאונד: ניר שרף\לע"מ)

כזכור, ביום רביעי האחרון הפרקליטות באוסטריה הודיעה כי קורץ נחקר בחשד לעבירות שוחד והפרת אמונים, לצד תשעה אנשים נוספים שנעצרו ונחקרו בפרשה. לפי החשד, משרד האוצר רכש שטח פרסום בכלי תקשורת מרכזיים באוסטריה, בתמורה לסיקור אוהד של קורץ ושל המפלגה השמרנית שבראשה הוא עומד.

עוד נטען כי קורץ שיחד את איש העסקים האוסטרי וולפגנג פלנר, בעלי העיתון " Oesterreich", כדי שהעיתון יפרסם סקרים שיציגו את מפלגת השלטון באור חיובי. יום לפני פרסום החקירה, פשטו התובעים על משרדי המפלגה השמרנית, וכן על משרדו של קורץ וחלק מעוזריו הבכירים.

במפלגה השמרנית הכחישו את ההאשמות נגדם וטענו כי מדובר בנסיון לפגוע במפלגת השלטון. "דברים כאלה תמיד קורים, והמטרה היא תמיד אותו הדבר: לפגוע במפלגה של העם ובקנצלר קורץ" אמרה דוברת המפלגה גבריאלה שוורץ. "הפשיטות הללו בוצעו כדי להביא הצגה, וההאשמות נבנו כלפי אירועים שהתרחשו כבר לפני 5 שנים".

מנגד, מפלגת "הירוקים" החברה בקואליצה אמרה אמש שקורץ אינו יכול להישאר בתפקידו ודרשה שיתפטר ויאפשר למפלגתו לבחור מחליף. גם ראשי האופוזיציה קראו לקורץ להתפטר, ותכננו לקיים הצבעת אי אמון נגדו בשבוע הבא בפרלמנט. במידה והירוקים היו חוברים לאופוזיציה בהצבעה, הממשלה הייתה נופלת ואזרחי אוסטריה היו הולכים לבחירות.