הסתיימה ישיבת קבינט הקורונה. ראש הממשלה, נפתלי בנט, כינס הערב (ראשון) את קבינט הקורונה לדיון בנהלי התו הירוק.

חברי הקבינט הדגישו, כי האסטרטגיה הממשלתית, לפיה המשק נשמר פתוח והממשלה נוקטת שורת פעולות במטרה למנוע הטלת סגר ומגבלות גורפות, עובדת, ומכאן ההצלחה בניהול הגל הרביעי.

יחד עם זאת, יודגש, כי יש להמשיך ולהקפיד על קיום ההנחיות ונקיטת משנה זהירות כדי לשמר את המצב הקיים.

בדיון הציגו גורמי המקצוע לראש הממשלה והשרים תמונת מצב ממוקדת למצב הקורונה בישראל, בדגש על התחלואה בחברה הערבית והיקפי ההתחסנות בה. בהתאם, הוצגה תכנית פעולה בנושא.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שקד בבית החולים איכילוב

עיקרי החלטות הקבינט:

– חובת סריקת תעודת התו הירוק החדש ע"י קריאת ברקוד בכניסה לבתי עסק החל מיום שלישי הקרוב, אך האכיפה תחל ביום חמישי.

– החרגת מוזיאונים, כך שכיתות אורגניות במתווה קפסולה יוכלו לבוא בשעריהם ללא בדיקת קורונה.

– החרגת ספריות עירוניות, כך שהשאלת ספרים לא תחייב הצגת תעודת תו ירוק.

בפתח ישיבת הקבינט אמר בנט: "חברים, החדשות טובות. התחלנו לבלום את הדלתא, אבל דווקא עכשיו מסוכן להרפות. דווקא כשהנגיף מתחיל בנסיגה אסור לנו לתת לו להתאושש.

אני מרגיש שבימים האחרונים הציבור מתחיל להבין את המדיניות שהממשלה הזאת מובילה, בעקביות, מאז התפרצות הדלתא: ישראל פתוחה, ככל האפשר, כלכלה פתוחה, ככל האפשר, מסה של בדיקות, מסה של חיסונים ובוסטרים, ניהול הדוק ודינמי של המצב ואחריות אישית של האזרחים".