סערת ה-"גזענות כלפי אשכנזים" התחוללה בטוויטר לאחר ששוער נבחרת ישראל בעבר דודו אוואט התמנה לפרשן בערוץ הספורט ובציוציו נרשמו בדיחות וירידות על אשכנזים.
מודי בראון הציג אותו לאחר הסערה ואמר: "לפני שתתחיל לפרשן אני רוצה להגיד משהו, דודו שוער נערץ עליי, אבל הוא גם בן אדם שאני די מסתייג מהסגנון הטוויטרי שלו".
"אבל, אם אנשים כמוני וכמו אוואט לא ינסו למצוא שפה משותפת, אנה אנו באים? אם אנחנו רוצים כאן איזשהו עתיד משותף, אז אני דודו וכולנו צריכים לנסות ולמצוא שפה משותפת ואין כמו כדורגל על מנת להתחיל לחפש ולמצוא את השפה הזו. אז אני אומר שנדבר על כדורגל, נראה כי טוב ואחר כך נדרדר לדיבורים על מזרחים ואשכנזים, מקובל עלייך?".
עיתונאי וואלה ברק רביד אף כתב: "הגזענות כלפי "אשכנזים" משתוללת בישראל של 2021. לרוב היא עוברת בשקט. בעיקר כי אנחנו מתעלמים ולא יוצאים נגדה בקול רם. הגיע הזמן להפסיק לשתוק".
האם אשכנזי שחווה גזענות הוא כאחיו המזרחי שחווה אותה?
מי שהחליט לצאת נגד הטענות הללו הוא העיתונאי עקיבא נוביק שכתב: "גם אם יש בישראל גזענות נגד אשכנזים, אין לה הרבה קשר לנסיונות לסתום לדודו אוואט את הפה".
בטור שכתב בהארץ פתח וכתב: "לא לא לא. אל תלכו לשם. אל תתניעו את הפולמוס הזה. אתם לא באמת רוצים. מישהו עוד עלול לחשוב שבאמת יש בישראל גזענות כלפי אשכנזים".
נוביק עקץ את פרשני הספורט שרבים מהם, מכל העדות נוהגים בדיבור וולגרי וגס: "הוא בהחלט ראוי לפאנל ממלכתי ונעים הליכות כפרשני ערוץ הספורט, ואין דבר יותר אשכנזי מהמישטור הזה של הומור טוויטר", חרץ נוביק.
"בהרבה מקומות ומצבים בישראל שונאים אשכנזים, בזים להם, לועגים לצבע עורם, למזונם התפל וליכולותיהם הרגשיות הדלות. אבל האם זאת באמת גזענות במובן שבו נהוג לדבר על גזענות ועל פגיעתה? האם אשכנזי שחווה גזענות הוא כאחיו המזרחי שחווה אותה?", שואל נוביק.
ומוסיף: "כמה אשכנזים שחוו שנאה, חששו שילדיהם יופלו לרעה בגלל צבע עורם כשיגדלו? כמה התביישו בגינונים של ההורים שלהם, ולא רצו שחבר מזרחי יבוא לבקר אותם? כמה ישראלים שינו את שמם מברנשטיין לבוזגלו כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה שלהם? למה יש בישראל תנועת השתכנזות אדירה, ואין כמעט תנועת התמזרחות?"
לבסוף הוא מסביר מה באמת עומד מאחורי המחאה הזו: "עברתי על הטוויטר של דודו אוואט כמה שבועות אחורה. מתגנב ללבי חשד קל שאם הוא היה מסתפק רק בבדיחות על אשכנזים וקיבוצניקים, ולא היה מביע תמיכה נלהבת בנתניהו והתנגדות חריפה לממשלה, לא היה שום עיסוק בו ובהגיגיו".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
Pnunash
מי שבאמת חווה אפליה וגזענות באירופה ערב ובזמן מלחמת העולם השניה הם לא רק אבל בעיקר אותם יהודים שדודו אאווט בז להם.
12:05 03.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Pnunash
מי שבאמת חווה אפליה וגזענות באירופה ערב ובזמן מלחמת העולם השניה הם לא רק אבל בעיקר אותם יהודים שדודו אאווט בז להם.
12:05 03.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר