שר החוץ יאיר לפיד הגיע היום (חמישי) לבחריין, שם נפגש עם מקבילו המקומי עבד א-לטיף א-זיאני. מדובר בביקור המדיני הרשמי הראשון של שר ישראלי בבחריין, על רקע חתימת "הסכמי אברהם" בשנה שעברה שכוננו את היחסים הדיפלומטיים בין המדינות.

(צילום: שלומי אמסלם\לע"ם)

בפגישתם לפיד וא-זיאני שוחחו על שיתופי הפעולה בין המדינות ועל הדרכים להפוך את השלום הרשמי בינינו לידידות אקטיבית, כלכלית, בטחונית, מדינית ואזרחית. "תודה על הזכות להיות כאן היום ולעשות ביחד צעד נוסף בבניית היחסים שלנו, במודל של שותפות ושל דו קיום בין תרבויות ובין דתות", אמר לפיד למקבילו הבחרייני. בהמשך היום השניים יחנכו את שגרירות ישראל במנאמה בטקס רשמי.

(צילום: מירי שמעונוביץ, לע"מ)

במקביל לביקור של לפיד, התקיים היום בנתב"ג טקס בו חנך סגן שר החוץ עידן רול את קו התעופה בין ישראל לבחריין עם נחיתת הטיסה הראשונה שהגיעה ממדינת המפרץ לישראל. בנאומו באירוע רול אמר כי "יצירת נתיב אווירי ישיר בין ישראל לבחריין הוא לא רק צעד סמלי חשוב, אלא יגביר את הסחר, התיירות וההבנה בין העמים".

הטיסה הראשונה מישראל לבחריין (צילום: מירי שמעונוביץ, לע"מ)

"קו התעופה החדש יאפשר לאזרחי שתי המדינות לעבוד יחד ולפתח שיתופי פעולה מדעיים, תרבותיים ועסקיים" אמר סגן השר. "ישראל ובחריין ימשיכו לעבוד יחד על מנת לקדם שלום וביטחון איזורי ולשתף פעולה כדי להתמודד עם האתגרים הסביבתיים והאקלימיים באיזור ובעולם כולו".

"בשנה שחלפה מאז החתימה על הסכמי אברהם עשינו היסטוריה ואנחנו נמשיך לעשות היסטוריה" סיכם. "אני פונה בלב שלם ובנפש חפצה לכל מדינות האיזור – הצטרפו אלינו ולהסכמי השלום למען עתיד טוב יותר לעמינו וכדי שיהיה עולם טוב יותר לילדינו ונכדינו".