אחרי הביקורת שסופגים בכירי משרד הבריאות ובראשן ד"ר שרון אלרעי פרייס, השיבה האחרונה במהלך הדיון בהשתתפותה בוועדת החוקה בכנסת, למרבית הטענות שהוטחו נגד ההחלטות  והטענות של בנט.

ברמז לתדרוכים של ראש הממשלה בנט, אמרה אלרעי פרייס: "לא הממשלה שהחליטה לגבי התו הירוק והצורך בבוסטר – זה נתונים אפידימיולוגים"

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שרון אלרעי פרייס בוועדת החוקה (מתוך ערוץ כנסת)

מקלב: מחזק אתכם מול דברי רה"מ

ח"כ אורי מקלב יצא בתמיכה לאלרעי פרייס: "מחזקים אתכם מול דברי ראש הממשלה נגדכם, גם אם יש ביקורת עדיין לא ראוי ולא מוצדק לעשות שיימינג כזה, אנחנו כולנו פה נציגי הציבור מחזקים אתכם כנגד מה שנעשה נגדכם. מידת הפגיעה שלכם הייתה גדולה, לא מוצדק לעשות שיימינג כזה – גם לנבחרים יש מילה לחזק אתכם".

(צילום: הדס פרוש\פלאש90)

"התמיכה שלכם חשובה מאוד, אנשי משרד הבריאות עובדים בצורה מקצועית, כאשר חברי הועדה אומרים את זה, זה חשוב מאוד ומחזק את המקצועיות של עובדי משרד הבריאות", הודתה לו.

פרייס על דברי בנט: לא הממשלה החליטה על הבוסטר, אלא אנחנו

ד"ר אלרעי פרייס התייחסה לטענות של רה"מ נגדם בנאומו באו"ם, והשיבה ברמז: "חשוב להבין שאנחנו באמת רוצים לדייק את הנתונים ואנו לא מעוניינים להחיל את התו הירוק במקומות שאין בהם צורך. המטרה של התו הירוק היא לא להכריח להתחסן. המטרה הראשית היא למנוע את התחלואה", מחדדת ד"ר שרון אלרעי פרייס.

יו"ר הועדה גלעד קריב (דוברות הכנסת, דני שם טוב)

עוד הסבירה אלרעי פרייס כי מטרת העל היא למנוע סכנה מאנשים אחרים המתקהלים בחללים סגורים, שלא כולם מחוסנים. "לא הממשלה החליטה על התו הירוק והבוסטר- אלה הנתונים שהראו שהמוגנות כתוצאה מהחיסון הולכת ודועכת. יודעים מחקירות אפידימיולוגיות לאורך כל המגיפה שב-50 אחוז מהמקרים שאדם יודע איפה הוא נדבק, המקום ה-3 הוא עבודה. בין 15-25 אחוז מההדבקות הם שם".

הפגנה נגד החיסונים (צילום: אבשלום ששוני\פלאש90)

"צריך לשקול את הצעד בכובד ראש"

"תו ירוק הוא אכן מגביל זכויות – פוגע לכאורה בזכותו של אדם, אבל תו ירוק לעובדים פוגע גם בחופש העיסוק של העובד". כך אמר עו"ד רז נזרי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה: "יש הצדקה מבחינת האיזון שנעשה בין הזכויות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

עו"ד נזרי, ארכיון (צילום: ערוץ כנסת)

בדיקות סרולוגיות

ד"ר אלרעי פרייס הוסיפה כי כעת מתבצע מחקר מקיף בשיתוף ביה"ח שיבא על רמות הנוגדנים השונות, עקב מקרים בהם מחוסנים בעלי רמת נוגדנים מעל הממוצע – עדיין נדבקים.

"המטרה של התו הירוק היא לא לכפות חיסונים, לא להכריח חיסונים, אפילו לא לעודד חיסונים בתור מטרה ראשית. המטרה הראשית – להפחית תחלואה". על החיסון: "ה-FDA אישר מתחת לגיל 65 גם אנשים עם חשיפה תעסוקתית ואושרר ע"י ה-CDC".

"התקנות מהוות עליית מדרגה והרחבה בשימוש במנגנון התו הירוק. קפיצת מדרגה מהותית בשימוש של התו הירוק – צריך לשקול את הצעד בכובד ראש", אמר נזרי