חדשות בעולם

דיווח: איראן מנעה גישת פקחים לאתרי ייצור גרעין

איראן סירבה לאפשר לפקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית להיכנס למפעל הצנטריפוגות בעיר קראג', ובכך חידשה את גישתה שלא לאפשר גישה לאתרים הקשורים לפרויקט הגרעין. מדובר במפעל שניזוק בתקיפה שיוחסה לישראל

כור גרעיני באיראן. אילוסטרציה (סרוגים)

המתיחות העולמית נמשכת: איראן מנעה גישה של פקחים לאתר הגרעין בעיר קראג' – כך דווח היום (ראשון) בעיתון הוול סטריט ג'ורנל. בכך איראן חידשה את גישתה לפיה תיאסר גישה לאתרים הקשורים לפרוייקט הגרעין, זאת בהמשך לנתק בשיחות המו"מ על הסכם הגרעין.

לפי הדיווח, האיראנים סירבו לאפשר לפקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) להיכנס למפעל המשמש לייצור צנטריפוגות בעיר. מדובר במיקום שבו אירעה תקיפה ביוני האחרון, כשאיראן האשימה אז את ישראל באחריות למתקפה.

ככל הנראה, האיראנים מתכננים לומר לסבא"א כי הם סגרו את הגישה לאתר בגלל בעיות בטיחות. אפשרות נוספת שנשקלת היא לטעון שהאיראנים עדיין עוסקים באיסוף עדויות משפטיות באתר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו