אני לא ידעתי שהשם 'פנגו' נוצר מהמילים Park & Go (אתם ידעתם?) עד שקראתי את הדברים בספר 'אני לוקח' של יורם רומם.

גם לא ידעתי שהעבודה על האפליקציה הזו התחילה כמה שנים טובות לפני שהיו אפליקציות בעולם! אבל זה רחוק מלהיות הדבר החשוב בספר הזה. לקרוא ספר זה להיפגש. עם תקופה, עם אנשים, עם מציאות אחרת, עם מצבים שונים.

ספר טוב מצליח לגרום לנו להרגיש שממש נפגשנו עם משהו אחר ואפילו נכנסנו לתוכו במידה מסוימת. ספר שהוא ביוגרפיה מזמן פגישה אישית מאוד עם הכותב. על יורם רומם, לצערי לא שמעתי עד היום, ואילולא לא קראתי את הספר שלו כנראה שגם לא הייתי שומע עליו וההפסד היה כולו שלי.

רומם הוא איש חיל האוויר, נווט קרב במטוס הפאנטום, שהשתתף כבר בקרבות מלחמת ההתשה ובמלחמת יום כיפור, בהמשך הוא עבר לצד הטכנולוגי של חיל האוויר והמשיך בכך באזרחות לאחר עשרות שנים של שירות בצה"ל.

(באדיבות: כנרת־זמורה־דביר)

בגיל 53 עבר רומם אירוע מוחי שפגע בתפקוד היומיומי שלו אבל לא פגע ברוחו והוא המשיך לעשות ולפעול ואפילו הגיש עבודת דוקטורט, שהתחילה רק מהרצון "לבדוק" שהכל בסדר אצלו בראש.

רומם מתאר את מלחמת יום כיפור כמי שהיה בתוך המטוס, וחזר ויצא חזר ויצא לעוד ועוד גיחות אל קווי האויב, שרבים מחבריו לא חזרו משם בחיים או נפלו בשבי. השירות הארוך שלו הטביע בו הרבה ממה שליווה אותו אחר כך לכל אורך חייו הצבאיים והאזרחיים.

הוא מתאר את החברות השונות שבהן עבד והוביל, את ההחלטות שקיבל, את הכישלונות וההצלחות שעבר ואת ההתנסויות השונות שלו, ואת כל זה הוא משתף אותנו הקוראים כדי שניכנס קצת לעולמו וניקח משהו לעולמנו.

אולי יש הרבה יורם רומם שחיים בתוכנו, אני בספק אם כך הדבר, אבל רומם כתב ספר ושיתף את כל מי שרוצה לקרוא בסיפוריו האישיים ובכך הפך להיות שונה. אפשר להמשיך לחשוב שאין משהו מיוחד בחייו ומעשיו של רומם אבל גם אם זה נכון, יש הרבה מה לגלות בספר הזה.

יש הרבה מה לחשוב ולאמץ מהספר הזה. עוד דוגמא היא לכך היא סיום הספר. בעמודים האחרונים, רומם מספר שהוא עומד בתחילתו של פרויקט חדש, סטרט-אפ חדש כשהוא בגיל 60!

ושהוא מתכנן לכתוב גם המשך סיפורו. הספר הוא לא סיכום החיים אלא עצירת ביניים לקראת ההמשך! אני, שכבר לא אהיה נווט או טייס וכנראה שגם לא אתקרב למחוזות ההיי-טק קראתי את הספר בעניין גדול ובסקרנות להכיר ולגלות את השלב הבא. מבחינתי זו הייתה פגישה מוצלחת, ממליץ גם לכם!

'אני לוקח', מאת יורם רומם, 416 עמ', בהוצאת:"כנרת־זמורה־דביר"