אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הזמן המושלם: לקט מרקים חורפיים במיוחד

אחרי שהיורה כבר ביקר אותנו ומזג האוויר החורפי הגיע, זה הזמן המושלם להכין מרק חם ומנחם | במיוחד לצורך כך, אספנו בשבילכם שלושה מתכונים למרקים מנצחים

הזמן המושלם: לקט מרקים חורפיים במיוחד
  (צילום: שאטרסטוק)

מרק כרובית

הכרובית היא לגמרי הטרנד האחרון, היא פשוט טעימה בכל צורה: מטוגנת, אפויה ואפילו בתור מרק. אז אם עדין לא התנסיתם זה הזמן המושלם. קבלו מתכון קל להכנה במיוחד למרק כרובית חם וקרמי, שלא תוכלו להפסיק לאכול.

מצרכים להכנת מרק כרובית:

1 תפוח אדמה
1 בצל
500 גרם כרובית כרובית
מעט פלפל ומלח
שמן זית
מעט אגוז מוסקט

מרק כרובית

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל שקצצנו ותפוח אדמה אחד בלבד בסיר רחב. מוסיפים מעט פלפל, מלח ואגוז מוסקט. לאחר מכן, הוסיפו את הכרובית, טגנו מספר דקות יחדיו ולאחר מכן הוסיפו מים חמים. הביאו את המים לרתיחה והמשיכו לבשל באש בינונית עוד מספר דקות. לאחר מכן, הנמיכו את האש והמשיכו בבישול לעוד 30 דקות.

לאחר מכן, כשכל הירקות רכים, טחנו את המרק בעזרת בלנדר יד. טעמו את המרק ותקנו את התיבול לפי הטעם. כעת, המרק מוכן. אתם יכולים לבחור האם לאכול אותו כעת או לתת לו להצטנן מספר שעות ולהגיש אותו קר.

מומלץ בעת ההגשה לזלף מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס מעל המנה.


מרק אספרגוס חלבי

במיוחד עכשיו- פנקו את עצמכם במרק מקורי במיוחד: מרק אספרגוס חלבי, טעים במיוחד וקל להכנה.

מרכיבים:

שמן זית כתית
½ בצל
½ תפוח אדמה
15 אספרגוסים ירוקים
ציר ירקות ½ ליטר
מלח ופלפל לפי הטעם
100 מ"ל חלב צמחי ללא תוספת סוכר או ממתיק

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

יוצקים מעט שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה חתוך לחתיכות ומבשלים 5 דקות. חותכים אספרגוס לשלושה חלקים ומוסיפים, מבשלים עד שהם הופכים לזהובים.

מוסיפים לסיר את הציר ואת החלב. מגבירים את האש עד לרתיחה, ואז מנמיכים. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מבושלים היטב. אם רואים שאין מספיק נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים.

טוחנים הכל יחד בבלנדר מוט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מגישים עם פרוסות דקות של אספרגוס גולמי וטיפות שמן זית מעל.

(המתכון באדיבות המותג: TEKA)


מרק פטריות

תתפנקו עם מרק פטריות חלבי ועשיר שכולם ישמחו לחסל בשמחה, הבונוס אפשר להכין אותו תוך פחות מ-40 דקות.

מרכיבים:

1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטבלו
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
מלח ופלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
1 ו-1/4 ציר ירקות או ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות/ירקות או עוף (פרווה)250 מ"ל שמנת מתוקה

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. בסיר מרק עמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. לאחר מכן קוצצים את הפטריות לקוביות ומערבבים אותן יחד עם הבצל בסיר.

2. מוסיפים לסיר את התיבול ובמידה ובחרתם גם את היין הלבן, נותנים לו להתאדות במשך כ-3 דקות.

3. יוצקים על הכל את המים הרותחים יחד עם אבקת מרק הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מסירים מהאש את המרק ובמידה ורוצים מרק במחית סמיכה במיוחד, טוחנים את תכולת הסיר במקל בלנדר.

5. יוצקים את השמנת המתוקה על המרק, מערבבים ומחזירים את הסיר לאש לרתיחה נוספת וקצרה.

המלצות נוספות:

– ניתן להכין את המרק גם בגרסה פרווה, על ידי החלפת החמאה בשמן זית והשמנת המתוקה בשמנת צמחית או לוותר עליה בכלל.

-מומלץ להגיש חם לצד לחם שום ביתי / פרוסות בגט קלויות או קרוטונים.

-לאוהבי הפרמז'ן בהחלט שווה לגרד מעל המרק כמות מכובדת של גבינה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו