מגפה בהתפשטות

לפני תפילות יום כיפור: יותר חולי קורונה ממחלימים

אחרי מספר ימים של בלימת התפשטות הקורונה, משרד הבריאות עדכן כי מקדם ההדבקה עלה ל-1 - המעיד על עלייה בהיקף התחלואה. אמש אובחנו 7,686 חולים חדשים מתוך כ-157 אלף בדיקות

לפני תפילות יום כיפור: יותר חולי קורונה ממחלימים
צילום: (צילום: פלאש90)

המגפה בהתפשטות: משרד הבריאות עדכן הבוקר (שני) כי 7,686 חולי קורונה אובחנו אתמול, המהווים 5.24 אחוז מתוך כ-157 אלף בדיקות שבוצעו. בכך מקדם ההדבקה עלה שוב ל-1 – מה שאומר שיותר אנשים נדבקים בקורונה מאשר מחלימים.

לפי הנתונים, בישראל יש כעת 80,759 חולי קורונה פעילים, מתוכם 1,114 מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. למרות העלייה במקדם ההדבקה, מניין החולים הקשים רשם ירידה ועומד כעת על 691 חולים במצב קשה, מתוכם 187 מונשמים. אמש נרשמו 13 מתים נוספים מסיבוכי הנגיף, כשבכך מניין קרבנות הקורונה הכולל עומד כעת על 7,384 נפטרים.

אמש פרויקטור הקורונה סלמאן זרקא עדכן כי מתחמי בדיקות הקורונה ייסגרו בערב יום כיפור בשעה 12:00, כשהם יישארו סגורים גם במוצאי יום כיפור וייפתחו מחדש רק ביום שישי בבוקר. "בערב יום הכיפורים בדיקת האנטיגן תהיה תקפה ליותם מ-24 שעות. עד ליציאת הצום", עדכן פרופ' זרקא את חברי ועדת החוקה, והוסיף כי הבדיקות יהיו תקפות למשך 36 שעות. "אנחנו לא מצפים ולא רוצים שמישהו ישבור את הצום בשביל בדיקה חוזרת".

זרקא יום כיפור
זרקא יום כיפור| צילום: פרופ' סלמאן זרקא בוועדת החוקה (ערוץ כנסת)

בוועדת החוקה אישרו גם חובת הצגת 'תו ירוק' לעובדי הכנסת. חברי הכנסת והשרים יהיו פטורים מהצגת התו הירוק. לא בגלל סיבות רפואיות אלא החסינות המהותית שלהם, במסגרת החוק, אינה יכולה להיות מוגבלת, ולכן הם הוחרגו מהתקנה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
נמאסתם
13.09.21

איזה בלימה - התפרצות נוראית אם נתניהו עשה עלינו ניסוי בחיסונים בא בנט ועושה עלינו נסויי בהדבקה המונית עם חוקים לא קשורים למציאות! והכלה של מתים- פשוט חוסר מוסר משווע!!!

2
ציוני
13.09.21

אףףףף.... מה קשור תפילות למחלימים? איפה היו "התפילות" כשנדבקו , הדביקו ומתו.

1
יפעת
15.09.21

בנט אמר שכשהוא יהיה ראש ממשלה בקורונה תעלם...אכן מר בנט ...כל כך רצית...אנחנו מאוכזבים מאי תיפקודך...ממשלת השינוי לרעה שלך לא עושה דבר...ובנו רק דואג שרה"מ ..גנץ או כל אחד אחר לא יפיל את ממשלת הטלאים הרופסת וחסרת מנהיגות וכל זאת על גב אזרחי ישראל על חוליה ומתיה המתרבים...שחררו אותנו מכם ותנו לעם לבחור ממשלה שפוייה ואחראית.