לפיד במוסקבה: העולם צריך לעצור את איראן
שר החוץ לפיד נמצא כעת במוסקבה ונפגש עם מקבילו - שר החוץ הרוסי. בין היתר לפיד התייחס לסוגיית הגרעין האיראני, יחסי ישראל-מוסקבה ועוד

שר החוץ, יאיר לפיד, בהצהרה משותפת במוסקבה עם עמיתו שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב: "ההתקדמות של איראן ליכולת גרעינית היא לא רק בעיה ישראלית – היא בעיה של העולם כולו".
העולם צריך לעצור את איראן
בדבריו התייחס לפיד לסוגיית הגרעין האיראני: "המסר לאיראן חייב להיות חזק וברור. איראן גרעינית תוביל למרוץ חימוש גרעיני במזרח התיכון. העולם צריך לעצור את איראן מיכולת גרעינית, לא משנה המחיר. אם העולם לא יעשה זאת, ישראל שומרת לעצמה את הזכות לפעול".

(צילום: שלומי אמסלם/לע"מ)
בין רוסיה לישראל יש קשרים עמוקים
"אני לא רוצה שייווצר הרושם כאילו כל השיחה של השר לברוב ושלי עסקה רק באיומים ובמלחמות. בין רוסיה לישראל יש קשרים עמוקים וחזקים שנוגעים בכלכלה, בתרבות, בתיירות, באנרגיה ובמדע. את הקשרים האלה אנחנו רוצים ויכולים לפתח. בעולם שנפגע מהמגיפה, אנחנו צריכים למצוא דרכים חדשות לעשות עסקים ולפתח קשרי תרבות ומסחר", הוסיף בתקווה להמשך שיתוף הפעולה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו