אבו חמזה, דובר הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, שלא דיבר זמן רב, ניצל את אירוע הבריחה כדי לברך את האסירים הבורחים: "הבריחה היום דומה לבריחה מכלא עזה ב-1987 ומכלא עופר ב-2003. את כל הבריחות הובילו פעילי הג'יהאד האסלאמי".




בעזה מחלקים ברחובות מיני מתיקה בעקבות בריחת האסירים. חמאס: "זוהי חובתו החוקית והלאומית של כל פלסטיני להגן על האסירים. אנו קוראים להגן עליהם באופן הרחב ביותר האפשרי, יהא המחיר אשר יהא".

גם אנשי הזרוע הצבאית של חמאס מברכים על מבצע הבריחה.
"נגיע אליהם ולא יהיה מצב שהם יתחמקו"
מנגד, ראש חטיבת המבצעים במשטרה, תת ניצב שמעון נחמני, התייחס בצהריים למרדף אחרי המחבלים שברחו מכלא גלבוע ואמר: "המטרה החשובה לכלל הכוחות – ללכוד את המחבלים שברחו בטווח הזמן המיידי".
נוסף אליו, גורם בכיר במחוז הצפוני מוסר כי "יש התקדמות משמעותית בחיפושים, נגיע אליהם ולא יהיה מצב שהם יתחמקו".
החשש: נמלטו והתפצלו לירדן ולג'נין
גורמים במערכת הביטחון מעריכים כי קיים חשש ששניים מהאסירים שנמלטו מכלא גלבוע נמצאים כעת במנוסה בגבול הצפון באזור מג'דל שאמס. נבדק חשד שהמחבלים התפצלו לשלושה צמדים וככל הנראה אזרח סייע לחוליה להימלט מהכלא. ההערכות הן כי שניים הצליחו לעבור לירדן והשאר לאזור ג'נין.
מספר בכירים בארגון הג'יאהד האיסלאמי הכלואים בישראל נלקחו הבוקר לחקירה שב״כ בעקבות חשד למעורבות וסיוע בבריחה
———————-
אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות ל srugim@srugim.co.il





תגובות
בושה ממשלת הכשלונות חייבת להתפטר לא רואים שום דבר טוב כישלון אחרי כישלון העיקר שהתקשורת הארורה מחבקת אותם
כזה אפס אתה!
הוא לא אפס, זה אתה יאערבי מלוכלך
תיקשורת ממומנת ובוגדנית- לדין!!! וועדת חקירה על הנדסת מרד, כאוס וההפיחה שילטונית. עיתון הארץ - לדין!!!
פלסטין ללפלסטין בדם בלרוח נפדיק יפלסטין יסנואר יחביב אדרב אדרב תל אביב ינסראלה יחביב אדרב אדרב תל אביב אלה לזם חרב פירוש זה הזמן למלחמה בנט בבלבלה חיוף מפחד ממשלה בבלבלה זה הזמן לכבוש את פלסטין
מטומטם החברים שלך שוחררו רק למטרה אחת שיוכלו להצטרף לבתולות
המינהרה - חלק מהתשתית נבנתה בבניה,וכשלא היה בה צורך הניחו פלטה בטון על הפתח.לא אטמו את המינהרה. המחבלים הרימו את הפלטה ויצאו. מענין מי סיפר להם. אין רע בלי טוב.עכשו השבכ יחסל אותם.
איזה שבכ רק יעזור להם לצאת