הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, תוקף את ממשלת בנט-לפיד בעקבות הבקשה של המדינה לדחות את פינוי היישוב הערבי הלא חוקי חאן אל אחמר בנגב.
סגל פרסם סדרת ציוצים בה הוא הזכיר את דבריהם של בנט, שקד, ליברמן, סער והאוזר, נגד ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו. בנוסף, פרסם סגל סרטונים של בנט ושקד ממשדר סרוגים בחאן אל אחמר בו הם מתחייבים לפנות את היישוב הלא חוקי אם בנט יעמוד בראשות הממשלה.
במקביל לסרטונים כתב סגל: "כמה מילים השחיתו בנט ושקד, סער ואלקין, הנדל והאוזר, על הצורך המיידי בפינוי חאן אל אחמר. השהות במחיצת רע"מ ומרצ כנראה עשתה את שלה".
עוד הוא הוסיף כי "צריך כישרון מיוחד כדי להפר הבטחת בחירות ולבקש דחייה בפינוי מול הרכב שכבר הודיע רשמית שלא תהיה עוד דחיה. גם הדגים, גם לאכול וכו'".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
כאמור, דובר משרד החוץ מסר אמש כי המדינה תבקש דחייה נוספת של חצי שנה בפינוי המאחז הבדואי חאן אל אחמר, בכביש מספר 1.
"בהתבסס על עבודת מטה בין סוכנותית הכוללת חוות דעת מדינית של משרד החוץ, המדינה תגיש מחר (5.9) בקשת דחייה של חצי שנה בפינוי חאן אל אחמר."
הדחייה מגיעה לקראת הדיון מחר בבג"צ, שהוא למעשה התאריך האחרון אותו קבע בית המשפט העליון, כשבדיון הקודם לפני ששה שבועות, הדגישו השופטים כי הפינוי חייב להתבצע "עד ה-5 בספטמבר ולא עוד".
העותרת: בנט, אל תתחבא מאחורי לפיד
תנועת רגבים, העותרת לבג"ץ בדרישה לאכיפת החוק ופינוי חאן אל אחמר, הגיבה להודעת משרד החוץ: "אסור בשום פנים ואופן שמדיניות אכיפת החוק של מדינת ישראל, תיקבע בפועל על ידי הלחץ הפסול שמפעילות מדינות זרות. זהו מדרון חלקלק ומסוכן המכרסם בסוברניות של מדינת ישראל".
מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים מזכיר, כי משרד החוץ כלל אינו מוגדר כמשיב בעתירה לבג"ץ, אלא ראש הממשלה ושר הביטחון. "נפתלי בנט, אתה ראש ממשלת ישראל. אל תתחבא מאחורי שר החוץ לפיד".
מה דעתך בנושא?
79 תגובות
19 דיונים
סחב
קהילת הסרוגים יודעת איפה השהות של עמית עושה את שלה על פה השמועה, או שלגלות לכם? משהו עם מועדוני גברים בסקנדינביה... אבל שמועות זה לא עובדות
17:30 06.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מלאך המוות
תגובה הזויה על גבול הטימטום
12:00 07.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א.ס.
חבורה של זבל קיבלו שלטון והפכו למדינה פלשתינית עראפת
16:54 06.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איש הבקעה
בתגובה ל: א.ס.
סגל אתה צודק, אפילו צודק מאוד!! אבל מסיבותיך איתך לא צייצת מול הפיל שבחדר אפילו פעם אחת. זה צביעות ואולי....משהו אחר??? לאלוהים, ביבי ועמית פתרונים.
07:35 07.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תלאביבית
יש חוק?כל ממשלות ישראל הזניחו את החקיקה הזאת והמגזר הערבי לא התיחס פעל לפי חוקים משלו.עכשיו באים בטענות.
16:25 06.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נאוה בלוך
הוא אפילו לא ביקש סליחה עד היום על כל טעויות הפרשנות שלו.למה אתה מצפה?
16:21 06.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נאוה בלוך
לא הבנתי.למה הימין המלא בממשלה שסגל כל כך מצדד בה לא עשה את העבודה?הוא השאיר אותה כהרגלו לאחרים?ועכשיו יש לו ביקורת?
16:20 06.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כרמיאל כורך
מסכים איתך לחלוטין. זו גם הערכה שלי.
12:39 06.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יואב
אוי סגל סגל, דוקא לביבי לא אמרת כלום על 12 שנות דחייה...
08:38 06.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראל
הגיע הזמן שאתה ואבא שלך תבקשו סליחה שפירקתם את ממשלת ימין והעלתם את ממשלת חמאס . אתם הרבה יותר גרועים מהמרגלים
00:09 06.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ג'וני
עוד שקר של בנט ..עוד שקר בסדרה ארוכה ארוכה..אמרנו וצדקנו כאשר משקרים, מרמים את הבוחרים ,עובדים על כולם ,אז כמובן מאבדים את הבושה ואין כל בעיה להמשיך לשקר ולרמות ולגרום...
עוד שקר של בנט ..עוד שקר בסדרה ארוכה ארוכה..אמרנו וצדקנו כאשר משקרים, מרמים את הבוחרים ,עובדים על כולם ,אז כמובן מאבדים את הבושה ואין כל בעיה להמשיך לשקר ולרמות ולגרום נזקים למדינה..תתבייש בנט..אתה אפס אחד ענק..
המשך 23:36 05.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רות
את אביתר הם פינו. לפיד אמר שצריך לכבד את החוק. כשמדובר בערבים אז לא חייבים לכבד את החוק. ממשלת בושה.
23:21 05.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר