ועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ אפרת רייטן-מרום אישרה את ההקלות למחוסנים ומחלימים בחובת הבידוד לשבים מחו"ל.
על פי הצו שיכנס לתוקף מחר (3.9), בעת שובם ממדינה שאינה מוגדרת אדומה (איסור יציאה), מי שנמנה עם אחת הקבוצות הבאות, לא יידרש לבידוד מלא, אלא לבידוד של 24 שעות או עד קבלת תוצאה שלילית של הבדיקה שבוצעה בנמל התעופה:
1. מחוסנים בחיסון שלישי.
2. מחוסנים בחיסון שני עד לטווח של חצי שנה מיום קבלת המנה השנייה.
3. מחלימים, עד חצי שנה מיום קבלת תעודת ההחלמה- על פי מועד בדיקת PCR חיובית.
4. מחלימים שקיבלו לאחר החלמתם מנת חיסון.
"למוגנות יש תוקף"
בעת הדיון אמרה ד"ר שרון אלרעי פרייס , ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות: "כשהתחיל הגל הרביעי ראינו תחלואה רבה בקרב מחוסנים ששבים מחו"ל. האסטרטגיה בהתחלה הייתה לפעול לפי מידת הסיכון במדינות מסוימות, אבל בשלב מסוים הבנו שאנחנו חייבים להכניס לבידוד את החוזרים כמעט מכל העולם, כולל מחוסנים."

"הנתונים מהשבועות האחרונים מראים ש- 91% מהמחוסנים שחזרו חולים היו למעלה מחמישה חודשים אחרי החיסון השני. הסיכון של מחוסנים 'טריים' בחיסון שני או מחוסנים בחיסון שלישי לחלות נמוך מאוד. החשש מווריאנטים חדשים עדיין תקף ויש לנו אחריות להכניס מדינות שבהן קיימים וריאנטים כאלה לרשימת המדינות האדומות, אבל אנחנו שמים את זה בצד כרגע".
עוד הבהירה אלרעי פרייס כי כלל ההגדרות של 'מוגנים' עתידות להשתנות בקרוב, כך שהחל מה-1 באוקטובר, גם תו ירוק שתוקפו כרגע מוגדר עד סוף השנה יקוצר על פי הקריטריונים המפורטים לעיל: "היום אנחנו מבינים שלמוגנות יש תוקף"


מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
מנותקים נמאסתם
מחוסנים טריים ומחלימים נדבקים!
14:58 02.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איכפתי
גם אתם הצטרפתם למעריב ו12 ועוד אחרים בהנדסת תודעה, מה הקשר לשים דווקא תמונה של חרדים כשהכתבה לא קשורה דווקא לחרדים????????..
14:03 02.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר