נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מעניק בשעות אלו נאום לאומה בנוגע למצב באפגניסטן. ביידן טען להצלחה בנסיגה מהמדינה, והדגיש שוב כי החלטה להישאר במדינה לא היה מסייעת.

"ההצלחה המרשימה של המשימה הזאת קרתה בזכות אומץ לב של צבא ארה"ב, הדיפלומטים וגורמי המודיעין שלנו", אמר ביידן. "אני לוקח אחריות על המצב. אני לא מסכים שהיה אפשר לצאת בצורה יותר טובה. אם היינו מנסים לצאת מוקדם יותר זאת הייתה עדיין משימה מסוכנת וקשה מאוד".

ביידן ביקר גם את אלו שטענו שיש להישאר במדינה לשנים נוספות: "אלה שמבקשים עשור שלישי של מלחמה, אני שואל: מה המטרה הלאומית? צריכה להיות רק אחת, מניעת תקיפה על המולדת. אני לא מאמין שבטחון ארה"ב ישתפר בעקבות השקעה באפגניסטן. אבל המלחמה בטרור ממשיכה".

בנוגע לחוסר היכולת לפינוי כלל האזרחים האמריקאים ובעלי הברית האפגנים אמר ביידן: "ב-17 הימים שפעלנו בקאבול לאחר השתלטות הטליבאן התאמצנו לתת לכל אמריקאי אפשרות לעזוב. נמצא דרכים להוציא את האמריקאים שעדיין נשארו. בנוגע לאפגנים, חילצנו 100 אלף מהם, יותר מכל מדינה. הזהרנו אותם לעזוב עוד במרץ".

היועצים האזרחיים והצבאיים המליצו לי לצאת", סיכם ביידן. "אמרו לי שהדרך הבטחה ביותר לצאת מהמדינה היא באמצעים לא צבאיים. כשנכנסתי לתפקיד הטליבאן היה הכי חזק בכוחו מאז 2001. היינו צריכים להחליט האם לעזוב או להסלים את המצב ולהביא לאלפי מתים"