ראש השנה בפתח: מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן
מארחים בחג ומחפשים קינוח מיוחד באווירת החג שיתאים לכולם? רגע לפני ראש השנה, קבלו מתכון לעוגת דבש ממכרת, אוורירית וקלה להכנה וללא גלוטן!
לרגל ראש השנה, קבלו מתכון מנצח לעוגת דבש המתאימה גם לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. העוגה מיוחד בשל היותה אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כקינוח לכל ארוחה.
מרכיבים:
100 סוכר חום דמררה
100 סוכר לבן
300 דבש
120 ביצים
200 שמן
350 קמח לעוגות ללא גלוטן
7 גרם אבקת אפיה
2 גרם סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן
200 מל׳ תה כהה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל165 מעלות. מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפייה.
מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
לאפות כ35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש. מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.
המתכון באדיבות הקונדיטור הראשי של רשת ביגה: רן בן דוד.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו