אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

פאי רועים בקלי קלות: קבלו מתכון שתמיד עובד

פאי רועים הוא מאכל שמגיע אלינו מבריטניה, שתמיד כיף לאכול. סידרנו לכם מתכון לפאי רועים בקלי קלות. וגם: למה במקור קראו לו קוטג פאי? (רמז: לא בגלל המאכל החלבי)

פאי רועים בקלי קלות: קבלו מתכון שתמיד עובד
  (צילום: יחצ BEKO)

הידעתם? לפאי רועים קראו במקור קוטג' פאי. השם נגזר מהמעמד הפשוט של האנשים שנהגו לאכול אותו, אנשים בריטיים כפריים שגרו בקוטג'ים.

הפאי הורכב משאריות של תפוחי אדמה מבושלים ותבשילי בשר שונים, וברבות השנים הפך לכל כך אהוב, שהיום מכינים אותו לאו דווקא משאריות.

מתכון מנצח לפאי רועים

מצרכים

לחלק הבשרי
1 ק"ג בשר בקר/ סטייק
30 מ"ל שמן זית
50 גר' כרישה
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 מקלות סלרי קצוצים
15 גר' עגבניות מרוסקות
6 עגבניות מיובשות, קצוצות
500 מ"ל ציר (בקר או עוף)
4 ענפי תימין
3 עלי דפנה

לציפוי
מלח, פלפל ועשבי תיבול ציפוי
3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות
חצי ראש כרובית קטנה
חצי סלרי בינוני
300 מ"ל חלב שקדים מן הצומח
15 מ"ל שמן זית
קורט מלח

עוד באותו נושא

קובה סלק ביתי בקלות: מתכון שתמיד עובד

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבשר הטחון במחבת נון-סטיק למשך 5 דקות עד להשחמה ומנמיכים את האש.

2. במחבת נוספת, מחממים כף שמן זית

3. מוספים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה ומטגנים על חום בינוני/נמוך עד לריכוך, בערך 4 דקות

4. מעבירים את הבשר למחבת הירקות

5. מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מטגנים עוד 3 דקות

6. מוסיפים את הציר ומבשלים על חום בינוני, ללא מכסה, למשך 25 דקות

7. שמים את תפוחי האדמה, הכרובית והסלרי בסיר. מבשלים על חום בינוני למשך 10-12 דקות

8. מסננים ושמים את הירקות המבושלים במעבד מזון; מעבדים עד למחית חלקה

9. שופכים את הבשר לכלי קדירה, מיישרים ומוזגים מעל את הפירה

10. מברישים עם מעט שמן זית ואופים בתנור על חום 180 מעלות כ- 25 דקות

______________________________

המתכון באדיבות beko מותג מכשירי החשמל לבית

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו