דיון סוער על החינוך: עימות בין בנט להורוביץ - סרוגים

דיון סוער על החינוך: עימות בין בנט להורוביץ

במהלך דיון מקדים לקראת פתיחת שנת הלימודים התפתח עימות בין שר הבריאות לראש הממשלה. הורוביץ: "נראה אם זה יחול על החרדים", בנט השיב: "אנחנו לא מפלים אף מגזר"

אמיר אטינגר, חדשות סרוגים
דיון סוער על החינוך: עימות בין בנט להורוביץ
  (צילום: נעם מושקוביץ\דוברות הכנסת)

ראש הממשלה בנט כינס היום (שני) דיון היערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים ביום רביעי הקרוב. בדיון משתתפים שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, שר הבריאות ניצן הורוביץ, פרויקטור הקורונה פרופ' סלמאן זרקא ויו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס.

עוד באותו נושא

אלה ההגבלות על התפילה בכותל המערבי


4

במהלך הדיון, החל עימות בין בנט להורוביץ על רקע ההצעה של שר הבריאות ושרת החינוך לפיה התניית 70% מחוסנים בכיתה  תדחה ל-1 באוקטובר, כדי לא למנוע מתלמידים באזורים ברמה סוציו אקונומית נמוכה לקיים לימודים סדירים.

בנט התנגד והטונים בינו לבין הורוביץ עלו. ראש הממשלה הציעה כי ״החיסון הראשון ייחשב לילדים כאילו הם מחוסנים ואז זה יעלה את אחוז המתחסנים בכיתה וכיתות ייפתחו יותר מהר״ .

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט מקבל חיסון לקורונה. ארכיון (צילום: איתי בית-און. סאונד: בן פרץ / לע"מ)

הורוביץ: נראה אם זה יחול על החרדים

על פי הדיווח של מוריה אסרף וולברג, מנכל משרד הבריאות נחמן אש התנגד ואמר: ״אין בזה שום הגיון אפידמיולוגי ומייצר תחושה שמיד אחרי החיסון יש הגנה וזה לא נכון״

הורוביץ לבנט: ״חלק גדול המגזר הערבי והחרדי יושבת בשל ההגבלה של 70%. כמו שאמרה שרת החינוך, שיגיעו כולם לבית הספר ושם נחסן אותם. נגדיר שזו תקופת ביניים שתסתיים באחד באוקטובר ואז כל ילד ייספר רק אחרי שהוא עשה את החיסון השנה. 620 כיתות בבני ברק אמורות לא ללמוד כי אין שם 70% מתחסנים. למה אנחנו לא מכילים את הכלל הזה עליהם?

בנט: "אני רואה שאתה מאוד מתעניין בחרדים. אנחנו לא מפלים אף מגזר".

הורוביץ: נו שוין, נראה אם זה יחול על החרדים

בנט: "שמעתי את כולכם, אבל קיבלתי החלטה. ככה יוכלו להיפתח עוד 2,000 כיתות ב-1 בספטמבר".

 

 

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: טבח בדרוזים בסוריה, ישראל תוקפת בדמשק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו