"קו אדום"

ח"כים בקואליציה מאיימים: "לא נוכל להצביע בעד"

שבוע לפני ההצבעה על תקציב המדינה בקריאה ראשונה, מבהירים חברי כנסת מהקואליציה כי יתנגדו לחוק ההסדרים כמו שמשרד האוצר הציג: "יש פה ניסיון ממשלתי לבצע מחטף"

((צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90))

הערב נערך כנס דיגיטלי בהשתתפות חברי כנסת רבים, חברי קואליציה ואופוזיציה, נגד מתווה העלאת גיל הפרישה לנשים, במשרד האוצר מנסה לקדם במסגרת תקציב המדינה וחוק ההסדרים.

נכון לעכשיו, כבר ביום חמישי הבא (2/9) הקואליציה צפויה לעלות את החוקים האלו להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת.

יו״ר סיעת מרצ, ח״כ מיכל רוזין אמרה בפתח הכנס, וניצלה את ההזדמנות להבהיר את עמדת מפלגתה ביחס לרפורמות בחוק ההסדרים: "למרצ יש קווים אדומים: רפורמת החקלאות, רגולציה וגיל הפרישה."

מיכל רוזין
מיכל רוזין| צילום: מיכל רוזין נגד חוק ההסדרים

"משרד האוצר מנסה להכשיל את הממשלה ויוזם מהלכים שעבור חלק מהסיעות, ועבור מרצ בפרט, הן קו אדום. אנו דורשים שהמתווים הללו ישופרו, אחרת שר האוצר, במו ידיו, יכשיל את ממשלת השינוי. אם המתווה יישאר פוגעני והרסני כפי שהוא, לא נוכל להצביע בעד חוק ההסדרים".

ח"כ נעמה לזימי, העבודה: "העלאת גיל הפרישה לנשים כפי שהיא מופיעה בחוק ההסדרים כיום, מסכנת אלפי נשים בשכר נמוך ובעוני. דרשנו ממשרד האוצר לתת מענה לפערים החברתיים שיווצרו בחוק דרמטי שכזה. אלו דרישות טריוויאליות, שלא נמצאות בחוק הנוכחי, אך מבחינתי הן מחייבות באופן חד משמעי".

הנושא החדש שמפלג את חברי ימינה

גם יו"ר ועדת העבודה והרווחה ח"כ אפרת רייטן הביעה התנגדות לחוק ההסדרים המוצע: "על רקע היחלשות הכנסת בשנים האחרונות, זה דווקא הזמן שלנו להרים את קולנו ולא להיות להקת מעודדות ולמלא את תפקידנו ולא להיגרר תחת החלטות חפוזות".

(דוברות הכנסת- דני שם טוב)

"להוציא את הנושא הזה מחוק ההסדרים"

אליהן הצטרף ח"כ משה גפני (יהדות התורה), לשעבר יו"ר ועדת הכספים: "במתווה של משרד האוצר נשים רבות תרעבנה ללחם. משרד האוצר מנצל את זה שהממשלה חדשה עם חברי כנסת חדשים רבים כדי להעביר את זה."

"העלאת גיל הפרישה צריכה להיעשות בזהירות ובתכנון מדויק. אסור לזה להיות בחוק ההסדרים. הולכים צעד גדול קדימה שהוא צעד גדול אחורה לנשים רבות, שהתפקיד שלנו הוא לדאוג להם. זו פשיעה חמורה נגד נשים מוחלשות".

(פרס לחמאס. גפני (יונתן זינדל/פלאש90))

סגן שרת הכלכלה, ח"כ יאיר גולן (מרצ): "צריך להוציא את הנושא הזה מחוק ההסדרים. יש פה ניסיון ממשלתי לבצע מחטף בנושא כל כך חשוב ועקרוני לחברה הישראלית. הנושא הזה לא נתון למו"מ קואליציוני. ככה לא בונים חומה לנשים בישראל"

את הכנס ארגנו חברות הכנסת: יו״ר סיעת מרצ מיכל רוזין, יו״ר הוועדה לביטחון פנים מירב בן ארי (יש עתיד) ונעמה לזימי (העבודה).

בכנס השתתפו חברי וחברות כנסת בהווה ובעבר, ארגוני נשים ונשות ציבור מובילות, ביניהם: השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג, יו"ר ועדת העבודה והרווחה אפרת רייטן, סגן שרת הכלכלה יאיר גולן, ח"כ משה גפני, ח"כ מוסי רז, שלי יחימוביץ, יו"ר ויצו ישראל אורה כורזים ופרופ' יובל אלבשן.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

10
מרים
25.08.21

מיכל רוזין צודקת בהחלט! הנשים עובדות כל חייהן בשתי משרות: בבית לגדל את הילדים (ולדאוג לבעל) ובמקום העבודה. לא ייתכן שלא תצאנה לפנסיה קודם - הן כבר גמורות גם ככה.

הצטרפו אלינו