חדשות

בנט נחת: "לא נספח שטחים ולא נקים מדינה פלסטינית"

ראש הממשלה בנט פותח היום את ביקורו המדיני הראשון בארה"ב, כאשר השיא מחר - הפגישה עם הנשיא ג'ו ביידן. בראיון לעיתון ניו יורק טיימס אמר: "ימשיך את הבניה בהתנחלויות"

(צילום מסך מתוך לע"מ)

מטוסו של ראש הממשלה, נפתלי בנט, נחת לפנות בוקר ב"אנדרוז", שדה התעופה הצבאי ליד וושינגטון, וזאת לקראת ביקורו בן היומיים בבירת ארה"ב.

הוא ייפגש היום עם מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, עם שר ההגנה לויד אוסטין ועם היועץ לביטחון לאומי ג'ק סאליבן. פגישתו עם הנשיא ביידן תיערך מחר אחר הצהריים (שעון ישראל).

בנט נוחת ארהב וושינגטון
בנט נוחת ארהב וושינגטון| צילום: צילום: איתי בית-און. סאונד: בן פרץ /לע"מ

בראיון שמתפרסם עם בנט בעיתון הניו יורק טיימס תחת הכותרת "המנהיג הישראלי החדש מגבה קו נוקשה מול איראן, אך טון עדין יותר כלפי ארצות הברית", אמר ראש הממשלה כי "הממשלה הזו לא תספח ולא תקים מדינה פלסטינית, כולם מסכימים על זה. אני מתרכז בלמצוא את האמצע, להתמקד במה שאנחנו יכולים להסכים עליו".

ראש הממשלה אמר בראיון כי הוא "ימשיך את הבניה בהתנחלויות", מסרב לתמוך בתוכניות האמריקאיות לפתוח מחדש קונסוליה פלסטינית בירושלים ושולל הגעה להסכם שלום עם הפלסטינים תחת כהונתו.

בנייה ביישוב תקוע (אילוסטרציה. צילום: Hadas Parush/Flash90     )

עוד הוא הוסיף כי ממשלתו תתמקד בדברים פנימיים ישראליים: "הממשלה הזו היא ממשלה שתעשה פריצות דרך דרמטיות בכלכלה הישראלית. היא לא תפתור את הסכסוך בן 130 השנים כאן בישראל".

התייחסות למאבק מול איראן, אמר בנט: "מה שאנחנו צריכים לעשות ועושים, הוא גיבוש קואליציה אזורית של מדינות ערב מתונות, יחד איתנו, שתהדוף ותחסום את ההתרחבות והרצון הזה להשתלטות איראנית".

בנט בארה"ב: מי ראש הממשלה בפועל?

"מתכוון לשתף את הנשיא ביידן"

אתמול ראש הממשלה, נפתלי בנט, מסר הצהרה עם המראתו לפגישה עם ביידן: "יש ממשל חדש בארה"ב ויש ממשלה חדשה בישראל – אני מביא איתי מירושלים רוח חדשה של שיתוף פעולה. נטפל בהרבה חזיתות בראשן החזית האיראנית".

"במיוחד קפיצת המדרגה בשנתיים-שלוש האחרונות בתכנית הגרעין האיראנית. נדבר במיוחד על התכניות לבלימת תכנית זו", אומר בנט בהתייחסות לאיראן.

העלייה למטוס, אתמול (אבי אוחיון /לע"מ)

"אני מתכוון לשתף את הנשיא ביידן בידע ובתובנות שאנחנו צוברים במבצע ההתחסנות השלישי פה, במדינת ישראל, שאני שמח שכבר חצתה את רף מיליון וחצי המתחסנים. נדמה לי שכשאני אעלה על המטוס, אני משאיר אחריי ישראל עם ניצני תקווה של התייצבות במאבק נגד זן הדלתא".

"לא יהיה אויב של ישראל". ג'ו ביידן ((צילום: שאטרסטוק))

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

12
כבוד
25.08.21

בנט גבר, אומר את האמת. ממשלת בנט פועלת למען ישראל.

הצטרפו אלינו