מבזקים
סרוגים

סופר: "פתיחת שנה"ל ב-1 בספטמבר מעשה לא חכם"

לקראת פתיחת שנת הלימודים בשבוע הבא, חבר הכנסת אופיר סופר אומר כי צריך לדחות את פתיחת שנת הלימודים: "ימי הבידוד במשך תקופת החגים וימי הלימודים שכולנו נפסיד יהיו הרווח העיקרי"

ט"ז אלול התשפ"א
סופר: "פתיחת שנה"ל ב-1 בספטמבר מעשה לא חכם"
סופר: "פתיחת שנה"ל ב-1 בספטמבר מעשה לא חכם" צילום: אופיר סופר (צילום: הדס פורוש/ פלאש 90)

שבוע לפתיחת שנת הלימודים: חבר הכנסת אופיר סופר (הציונות הדתית) טוען כי צריך לדחות את פתיחת שנת הלימודים.

"פתיחת שנת הלימודים ב- 1 בספטמבר הוא מעשה לא חכם ושכרו יהיה בהפסדו", צייץ סופר בטוויטר. לטענתו: "ימי הבידוד במשך תקופת החגים וימי הלימודים שכולנו נפסיד יהיו הרווח העיקרי. עדיין לא מאוחר לקבל החלטה עניינית ולדחות את פתיחת שנת הלימודים".

שנה וחצי למגפה: מיליון איש נדבקו בקורונה בישראל
שנה וחצי למגפה: מיליון איש נדבקו בקורונה בישראלצילום: שנה וחצי למגפה: מיליון איש נדבקו בקורונה בישראל

סופר כתב זאת לאחר שצייץ מחדש את דבריו של כתב חדשות 12 שכתב: "עם כל הכבוד לסמליות של פתיחת שנת הלימודים באחד בספטמבר. חכו לאחרי ראש השנה. פתיחת שנת הלימודים לכמה ימים לא תתרום כלום חוץ מהדבקה המונית שתיפול ישר על שולחנות החג בראש השנה".

שרת החינוך, ח"כ יפעת שאשא ביטון, אמרה היום (שלישי) בוועידה הלאומית לחינוך של מרכז השלטון המקומי ומפעל הפיס כי "לקראת האחד בספטמבר עשינו הכול יחד עם השלטון המקומי כדי לחזור ללימודים. זה לא יהיה קל. יהיו בידודים וכיתות שיסגרו. אבל נעשה הכול כדי שהילדים ילמדו מקסימום בבתי הספר."

לדבריה: "יש לנו חובה מוסרית להחזיר את הילדים לספסל הלימודים, לתת להם את ההגנה הרגשית והחברתית. לצמצם את הפערים שנוצרו בשנה וחצי האחרונות"

אופיר סופר יפעת שאשא ביטון פתיחת שנת הלימודים