שינוי מדיניות משמעותי: ממשלת גרמניה הודיעה היום (שלישי) כי המדינה לא תתחשב יותר בערכי תחלואת הקורונה ומספרי החולים – ובמקום זאת תקבע את המדיניות לטיפול במגפה על בסיס מספר החולים המאושפזים בבתי החולים. דובר הממשלה שטפן זייברט הודיע על השינוי במסיבת עיתונאים שהתקיימה בתום ישיבת קבינט הקורונה של הממשלה.
ההחלטה על שינוי המדיניות התקבלה על רקע מבצע החיסונים הנרחב שהתנהל בגרמניה בחודשים האחרונים, כשכיום 57% מתושבי גרמניה מחוסנים בפני הקורונה באופן מלא. בממשלה הבינו כי החיסונים שינו את הקשר שבין תחלואה למחלה קשה ולתמותה, וכתוצאה שר הבריאות הגרמני יינס שפאן אמר כי "התבססות על ערכי התחלואה אינה רלוונטית יותר".
מאז תחילת המגפה לפני שנה וחצי, שיעור התחלואה היה אחד המדדים החשובים ביותר מבחינה ציבורית, תקשורתית ורפואית בגרמניה. המדינה הייתה אחת הראשונות שיישמה מודל "רמזור" למאבק בהתפרצות הקורונה, כאשר הגבלות שונות ניתנו לאזורים שונים בהתאם להיקף התחלואה בכל אזור. המגבלות החמורות ביותר הוטלו על מדינות עם יותר מ-200 מקרי הידבקות למאה אלף תושבים, ודרגות קלות יותר ניתנו בערכי תחלואה של 25, 35, 50 או 100 מקרים לכל מאה אלף תושבים.

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אזרח קטן
... מזכיר משהו ...החלשים הזקנים ימותו ...והחזקים יחיו (לא אומרים את המילים המפורשות)
10:59 24.08.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר