טראמפ נגד ביידן: נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ תקף בחריפות את הנשיא ג'ו ביידן בעקבות הנסיגה האמריקנית מאפגניסטן, שהובילה לעלייתה של הטליבאן לשלטון אחרי 20 שנות מלחמה. בדבריו טען כי מדובר ב"השפלה הגדולה ביותר במדיניות החוץ שלנו בכל ההיסטוריה האמריקנית" – זאת למרות שטראמפ עצמו היה זה שחתם על הסכם הנסיגה עם ארגון הטרור במהלך כהונתו.

"ביידן נכשל לחלוטין בניהול המגפה, ועכשיו הוא אחראי להשפלה האמריקנית הגדולה ביותר בהיסטוריה" אמר טראמפ בעצרת תמיכה שקיים הלילה באלבמה. "היציאה הכושלת של ביידן מאפגניסטן היא מפגן חוסר היכולת המדהים ביותר של מנהיג כלשהו, אולי בכל הזמנים".

"אני רוצה שתגידו לי מתי היה עוד אירוע כזה. בהשוואה לקטסטרופה של ביידן באפגניסטן, וייטנאם נראית כמו כיתת אומן באסטרטגיה" הוסיף וטען טראמפ. "והכי גרוע – שזה לא היה חייב לקרות. כל מה שהוא היה צריך לעשות זה להשאיר את החיילים שמה עד שכל הדברים שלנו הוצאו – כל האזרחים, כל כלי הנשק שלנו, ואז מפציצים את כל הבסיסים הריקים ואומרים שלום".

עוד טען כי "הטליבאן ניהל איתי משא ומתן, הם מכבדים אותי – וההשתלטות המהירה שלהם על אפגניסטן לא הייתה מתרחשת אם הייתי נשאר כנשיא. זו לא נסיגה, זו הייתה כניעה מוחלטת. יכולנו לצאת בכבוד, והיינו צריכים לצאת בכבוד. ובמקום זה יצאנו עם ההיפך הגמור".