רשות שדות התעופה הודיעה הבוקר (חמישי) כי כל ההמראות מנמל התעופה בן גוריון יעצרו בין השעות 10:00 ל-12:00, זאת כחלק מהמחאה על הפגיעה בענף התעופה בעקבות משבר הקורונה ומגבלות הנסיעה לחו"ל.

לפי הודעת הרשות, 11 טיסות שהיו אמורות להמריא במהלך שעות המחאה צפויות להתעכב. נחיתת מטוסים תבוצע כרגיל, אך הטיסות לא יפרקו ממזוודות ולא ינתן טיפול ל-10 המטוסים הנוחתים.

במקביל לשביתה בנתב"ג, עובדי ענף התעופה יקיימו עצרת מחאה גדולה בטרמינל. באירוע ישתתפו עובדי הענף המאוגדים בהסתדרות: עובדי אל-על, עובדי ארקיע, טייסי ישראייר וחברות שירותי הקרקע לאופר GHI ו-QAS. המחאה היא על רקע המצוקה התעסוקתית הקשה שבה שרויים עובדי ענף התעופה הישראלי מאז פרוץ משבר הקורונה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ראש הממשלה נפתלי בנט ושרי הממשלה בנתב"ג (צילום: איתי בית און\לע"מ)

את העצרת מוביל איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, בראשות אבי אדרי. גם עובדי רשות שדות התעופה (רש"ת) יצטרפו למחאה, כאות הבעת סולידריות עם עובדי ענף התעופה – הענף שנפגע בצורה הקשה ביותר מתחילת מגפת הקורונה לפני כשנה וחצי. אלפי עובדי ענף התעופה פוטרו והוצאו לחל"ת, ועשרות אלפי עובדים עדיין לא שבו לעבודותיהם וחוששים לביטחונם התעסוקתי, ערב ראש השנה.