מבזקים
סרוגים

תקציב המדינה: סילמן כינסה את ראשי סיעות הקואליציה

לאור הכוונה להביא את ההצבעה על אישור תקציב המדינה כבר עוד שבועיים במליאת הכנסת, כינסה היום יו"ר הקואליציה את ראשי הסיעות יחד עם בכירי האוצר על מנת לדון בחוק

ט' אלול התשפ"א
תקציב המדינה: סילמן כינסה את ראשי סיעות הקואליציה
תקציב המדינה: סילמן כינסה את ראשי סיעות הקואליציה צילום: (צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)

לאשר שתקציב המדינה אושר על ידי הממשלה לפני יותר משבועיים, המשוכה הבאה היא אישור תקציב המדינה בכנסת, וזאת עד אמצע חודש נובמבר.

למרות שהכנסת כבר יצאה לפגרה הקיץ, בה לא מתקיימות ישיבות ודיונים באופן סדיר, הקואליציה צפויה לעבוד על התקציב וזאת על מנת להספיק לדון עליה, ולאשר אותה בזמן.

היום כינסה יו"ר הקואליציה, ח"כ עידית סילמן את על יושבי ראש סיעות הקואליציה, יחד עם השר זאב אלקין (השר המקשר בין הכנסת לממשלה) על מנת לדון בצעדים הנדרשים לשם כך.

לדברי מקורביה של סילמן, מטרת הפגישה היא לאפשר שיח בין כלל השותפים הקואליציוניים, וזאת לאור חילוקי הדעות שכבר קיימים בנוגע לחלקים מהתקציב ובייחוד סביב חוק ההסדרים כמו הרפורמות בתחום החקלאות, הורדת גיל הפטור לגיוס לחרדים ודחיית גיל הפרישה של נשים.

גם יו"ר ועדת הכספים, ח"כ אלכס קושניר ומרכז הקואליציה בוועדה, ח"כ ולדימיר ביליאק, השתתפו בדיון, וזאת מתוך ההבנה כי העבודה בוועדה קריטית על מנת לאשר את התקציב והחקיקה הנלווית.

לפגישה גם זומנו בכירי משרד האוצר כולל המנכ"ל, רם בלינקוב, הכלכלנית הראשית, הממונה על התקציבים ועוד, כאשר על הפרק – עיקרי חוק ההסדרים והתקציב לקראת קריאה ראשונה במליאת הכנסת.

לאחר הפגישה: אין סיכומים בין הקואליציה לאופוזיציה
לאחר הפגישה: אין סיכומים בין הקואליציה לאופוזיציהצילום: לאחר הפגישה: אין סיכומים בין הקואליציה לאופוזיציה

לוח זמנים צפוף

לפי כוונת הקואליציה, עוד שבועיים (30-31 באוגוסט) תתכנס המליאה לישיבה מיוחדת לטובת הנחת חוק ההסדרים וחוק התקציב וכבר בתחילת ספטמבר, להצביע על כך כאמור כבר בקריאה ראשונה.

צילום: דוברות הכנסת

מכיוון שרוב חודש ספטמבר אינם ימי עבודה בשל חגי תשרי, יצטרכו בקואליציה לקיים ישיבות מרתוניות בוועדת הכספים, על מנת לעמוד בלוח הזמנים הצפוף, וזאת כאמור מתוך הבנה כי האופוזיציה מתכננת מלחמה של ממש על כל סעיף.

הקואליציה עידית סילמן תקציב המדינה